A személyes vásárlás szünetel. Webshopban: ingyenes szállítás 30 000 Ft felett

Tudomány

5 napos diéta

Turbó Diéta

A cikk szerzõje:

Turbó Diéta

 

Az ember folyamatosan vágyik a megújulásra: testileg, lelkileg és szellemileg egyaránt. A harmónia megteremtéséhez azonban sokat kell tenni, hiszen a lehetőségek csak úgy nem pottyannak az ölünkbe – vagy mégis?

5 napos diétaTény és való, hogy az egészségünk megteremtéséhez és fenntartásához nap mint nap dolgoznunk kell a prioritásainkon, a normáinkon, a mindennapos rutinunkon, máskülönben hamar elveszik az egyensúly. De mi történik, ha ez az egyensúlyvesztés a súlyunkkal kapcsolatban következik be?

Ilyenkor van szükség egy rövid diétára, ami segít visszatérni a megszokott súlyunkhoz. Egy 5 napos fogyókúra alatt már sokat tehetünk azért, hogy újra az ideális formánkat lássuk vissza a tükörben, és akkor is jó megoldás, ha közelít a strandszezon, vagy éppen az a bizonyos nagy nap, amikor mindenki a legjobb formáját szeretné mutatni. Ehhez pedig nincs másra szükséged, csak egy olyan diétára, ami az egészséged szempontjait figyelembe véve segít a fogyásban.  

Lássuk a részleteket! 

 

Így kerüld el a jojó-effektust!.

Egy új kezdet mindig nehéz, pláne, hogyha az alakformálásról, a fogyásról vagy egy diétáról van szó. Ilyenkor soha nem elég az elhatározás, szükség van egy nagy adag elszántságra, motiváltságra, és nem utolsó sorban kitartásra is ahhoz, hogy az eredmény sikeres legyen. Egyszóval, át kell programozni az agyat az elkövetkezendő időszakra, de tudnod kell, hogy a valódi teljesítménynek ez csupán egy szeletét jelenti. Az igazi győzelem, hogyha a súlyvesztés után el tudod kerülni minden diétázó legnagyobb mumusát, a jojó-effektust!

A jojó-effektus – ahogyan arra már a neve is utal –, nem más, mint a kilogrammok leadásának és visszatérésének rendszeres mechanizmusa. Leggyakrabban akkor fordul elő, amikor egy koplaláson alapuló  villámfogyókúra mellett döntünk, majd a kalóriamegvonás időszaka után rögtön visszaállunk a korábbi megszokott ételekre és mennyiségekre. A koplalás miatt az anyagcsere lelassul, az éhségroham során bevitt  nagy kalóriamennyiség pedig pillanatok alatt elraktározódik.

Éppen ezért nem is hibáztatunk senkit azért, hogyha ódzkodik egy olyan gyors diétától, ami 5 nap alatt ígér tökéletes alakot, , és mi nem is ezt tesszük! A Turbó Diéta 5 napos módszere pár kiló leadására, könnyedebb testérzet kialakításra lett kialalkítva, hogy nagyobb magabiztossággal nézhess a tükörbe.  Mitől működik ez a diéta, és hogyan lehetséges ez? A következő bekezdésekben ezekre a kérdésekre is választ kapsz, érdemes továbbolvasnod!

Miben más az 5 napos villámdiéta, mint a léböjt?.

Legfőképpen abban, hogy a Turbó Diéta 5 napos fogyókúrája során semmilyen tápanyagot nem vonsz meg a szervezetedtől, ezáltal pedig nem éhezel.  Az étkezést helyettesítő turmixokkal ugyanis egyaránt beviszed a szükséges tápanyag– és kalóriamennyiséget anélkül, hogy más fogyókúrás étrend szabályaival kéne összeegyeztetned a reggelid vagy az ebéded adagját.
 
Ennél a diétánál nem kell arra figyelned, hogy mikor van gyümölcsnap, és arra sem, hogy a sovány hús, a keménytojás, a natúr joghurt vagy a rozsos kenyér mikor kerül az étlapra! A lényeg mindig a Turbó Diéta turmixok előírásának követése. A turmixokban lévő 40% fehérje megvédi az izmokat, és a termékek komplex összetételének hála, a szervezet legyengülésétől sem kell tartani: továbbra is megmarad a mindennapok kihívásaihoz szükséges energiamennyiség!   

Az 5 napos Turbó diéta célja

Villám fogyókúraNem titok, a villámdiétát az utolsó pillanatos helyzetekre találtuk ki.  Már 5 nap után könnyedebbnek érezheted a testedet, felszabadultabbá válhatsz, és úgy tündökölsz majd az újonnan vásárolt ruhádban, ahogy mindig is szerettél volna! Ahhoz, hogy elérd a célodat, a villámdiéta teljes ideje alatt minden étkezést 1-1 adag Turbó Diéta® turmixszal kell helyettesítened, de a maximális eredmény eléréséhez akad még néhány kiegészítő gondolat.

A villámdiéta menete, avagy egy fitness program másképp

Alapszabály: a teljes kúra alatt, mind a reggelit, szükség szerint a tízórait (11 óra körül), az ebédet, az uzsonnát (17 óra körül), a vacsorát helyettesítsd egy adag Turbó Diéta® turmixszal!

  • Az 5 napos villámfogyókúra során csak turmixot fogsz fogyasztani. Így kiürül az emésztőrendszer, ennek köszönhetően pedig laposabb lesz a has.
  • A turmix összetételének köszönhetően nem fogsz éhezni a diéta alatt, ráadásul a kímélő étrendnek hála a gyomrod is összeszűkül.
  • A benne található háromféle fehérje segítségével 5 nap alatt is beindul a zsírból történő fogyás.

A program során (testmagasságtól függően) 3, 4 vagy 5 étkezés kialakítását javasoljuk, az alábbiak szerint:
 

Étkezési javaslat

Tehát, hány étkezést javaslunk naponta?

  • 180 cm felett: reggeli-tízórai-ebéd-uzsonna-vacsora (5 étkezés)
  • 165-180 cm között: tízórai-ebéd-uzsonna-vacsora (4 étkezés)
  • 165 cm alatt: tízórai-ebéd-vacsora (3 étkezés)

Ha túlzott teltségérzetet tapasztalsz, nyugodtan hagyd el az uzsonnát!
Tipp: Ha intenzíven sportolsz, igyál plusz fél-fél adag turmixot edzés előtt és után.
 

Az 5 napos villámdiéta helyes adagolása:

  • Tejjel készítve: 4 mérőkanál (35 gramm) turmixpor 300 ml 1,5% zsírszázalékú tejben elkeverve. 
  • 1 zsír% alatti növényi tejjel készítve: 5 mérőkanál (kb. 43 gramm) / adag. Ezzel a kieső fehérjetartalmat pótolod, nem viszel be plusz kalóriát.
  • Egy doboz turmixporból tejjel 15, növényi tejjel 12 adag készíthető.
  • A mérőkanalat minden doboz tartalmazza.
Helyes adagolás