A személyes vásárlás szünetel. Webshopban: ingyenes szállítás 30 000 Ft felett

BLOG

3+1 ok, amiért elbukhat a diétád

Turbó Diéta

A cikk szerzõje:

Turbó Diéta

 

A sikertelen diéta hátterében számos dolog állhat. Ismerd meg a 3+1 leggyakoribbat, és cselezd ki őket, hogy elérhesd az ideális testsúlyod, az álomalakot!

1. Elfogy a kitartásod

Nagy elánnal belevágsz a diétába, pár napig vasszigorral betartasz mindent, aztán magad sem érted, miért, egyszer csak felborítod az egészet meg kis híján a hűtőt is? Az elején óriási akaraterőd és a lendületed, aztán hirtelen elfogy az egész? Ennek egyik leggyakoribb oka az szokott lenni, hogy túl szigorú fogyókúrás étrendet követünk, a szervezetünk néhány nap alatt kiéhezik, és nem bírja tovább.

Így tehetsz ellene: A kalória bevitel csökkentése fontos, de nem mindegy mennyire! Mindig olyan diétát válassz, amely figyelembe veszi a szervezeted igényeit. Ha nem tudod mennyi lenne a számodra ideális kalória bevitel, kérdezz diétás tanácsadóktól.  

2. Olyan ételek vannak az étrendben, amit nem szeretsz

Ha olyan diétás módszert választasz, ami kötött, és egy csomó olyan étel van benne, amelyet csak muszájból eszel meg, egész biztosan hamar feladod. Ez a helyzet a nem kötött diétás étrendekkel is, ha telis tele van olyan ételcsoportokkal, amikhez nem fűlik a fogad.

Így tehetsz ellene: Már a diéta program kiválasztásánál gondold végig, hogy az milyen ételekkel / étkezéssel  jár, és amellett tedd le a voksod, ami leginkább megfelel az ízlésednek. Fogadd el, hogy esendő ember vagy, és hogy te sem működsz másképp, mint a többiek: neked is el fog fogyni a kitartásod, ha nemszeretem ételeket erőltetsz magadra.

3. Utálod a testedet

Bizony, ha nem fogadod el a testedet úgy, ahogy most van, nagyon megnehezíted a saját dolgodat. A hájacskák feletti fintorgás ugyanis kétszeresen is aláássa a fogyókúrádat. Egyrészt kétségbeesetten meg akarsz szabadulni minél előbb a csúfságoktól, ami „kapkodó diétázóvá” tesz: szakszerűtlen csodadiétákba fog hajszolni, feladod, ha nincs rögtön eredmény stb. Másrészt a boldogabb emberek könnyebben fogynak, úgyhogy bármennyi plusz kiló is van rajtad, ajándékozd meg magad egy mosollyal, amikor tükörbe nézel ;-)

Így tehetsz ellene: A célt, a karcsú önmagad képét erősítsd a képzeletedben: tegyél ki egy régi fényképeket a hűtőre, és bánj szeretetteljesen a testeddel! Tudd, hogy mindezt te okoztad vele, és most adj meg minden segítséget neki szeretettel és türelemmel, hogy újra formába hozhassa magát.

+1. Maximalista vagy

Ha maximalistán állsz a diétádhoz, számos csapdába esel bele: túl szigorúra veszed a diétás étrendet, még az előírtnál is kevesebbet eszel, ráadásul óriási lendülettel sportolásba is kezdesz. Ez a kombó bármely fogyókúra kudarcát borítékolja, hiszen a szervezet hirtelen azt sem tudja hova kapjon.

Így tehetsz ellene: Még a maximalistáknak is el kell fogadniuk, hogy a dolgok csak lépésről lépésre tudnak haladni. Az első mindig a diétás étrend betartása, majd ha ez már flottul működik, a szervezeted jól reagál és folyamatosan fogysz is, fokozatosan rá lehet építeni a mozgást is!

Ez is érdekelhet:

 

BLOG Így kerüld el a stresszevést a home office alatt Így kerüld el a stresszevést a home office alatt Így kerüld el a stresszevést a home office alatt

Az elmúlt hetek történései alaposan átrendezték az életünket. Attól függetlenül, hogy a pihenésé vagy a munkáé a főszerep most az életedben, a huzamosabb idejű otthontartózkodás alatt olyan viselkedési formákat figyelhetsz meg magadon, amelyek eddig akár teljesen ismeretlenek voltak számodra. Ilyen a stresszevés is.

#táplálkozás #életmód
Receptek Mentás ribizlileves Mentás ribizlileves Mentás ribizlileves

Könnyű, nyári, hűs frissítő, üde ízével igazán feldobja a diétát.

#diétás ebéd #gluténmentes receptek #diabetikus ételek #diétás levesek #húsmentes

Ideális testsúlykalkulátor: találd meg a hozzád illő diétát

Töltsd ki és megmutatjuk a megfelelő Turbó Diéta programot!

Nemed:

kg

cm