A személyes vásárlás szünetel. Webshopban: ingyenes szállítás 30 000 Ft felett

BLOG

A visszahízás okai és amit tehetsz ellene

Turbó Diéta

A cikk szerzõje:

Turbó Diéta

 

Sok ideiglenes sikeres diétázó akkor veszíti el a motivációját, amikor elkezd visszahízni. Nem csoda, hogy lankad a kedve annak, akire annak ellenére, hogy látszólag betart minden előírást, elkezdenek visszakúszni a kilók. De mit ront el az, aki a diéta ellenére hízik? 

A visszahízásnak három oka lehet: 1.) rosszul választasz diétát, 2.) túl akarod teljesíteni a diétát vagy 3.) visszatérsz a korábbi, diéta előtti életmódhoz.

Nem megfelelő diétát választottál

Egy diéta akkor lesz sikeres, ha nem koplaláson alapul és megfelelő, teljes értékű tápanyagbevitelt biztosít. Ha a szervezeted nem jut hozzá a megfelelő tápanyagokhoz, akkor lelassul az anyagcseréd, a tested elkezd tartalékolni, ez pedig hízáshoz vezet. Olyan diétát érdemes választani, ami megfelelő mennyiségű vitamint és nyomelemet tartalmaz, azaz ha betartod a diétát, nem fogod éheztetni a szervezeted. Ha napi ötször étkezel és tápanyagban gazdag ételeket fogyasztasz, akkor az anyagcseréd folyamatos lesz, és nem kényszeríted arra a tested, hogy raktározzon.

Ha túltolod a diétát

Azt gondolod, hogy a diéta akkor lesz sikeres, ha az előírtnál kevesebbet eszel? Esetleg annyit eszel, mint az előírt, de kétszer annyit sportolsz? Tévedsz, ha azt hiszed, hogy ezzel hatékonyabb lesz a fogyókúrád és gyorsan lefogysz, mert éppen az ellenkezője fog történni! A fent leírtakhoz hasonló a hatásmechanizmusa annak, ha túl akarod teljesíteni a diétát és kevesebb energiát viszel be, mint amennyit a diéta előír. Eleinte elképzelhető, hogy fogyni fogsz, de ha a szervezeted hosszú távon kevesebb energiához jut, mint amennyit az aktivációs szinted megkövetel, akkor az anyagcseréd lelassul, a tested pedig elkezd raktározni: arra törekszik, hogy legyen tartaléka, ha tovább folytatódik az éheztetése. Te pedig azt fogod észrevenni, hogy habár még túl is teljesíted a diéta előírásait, puha zsírpárnák jelennek meg rajtad.

Turbó Diéta

Visszatérsz a korábbi életmódhoz

Ha ráunsz a diétára vagy nincs erőd folytatni és újra úgy étkezel, mint a diéta előtt, akkor logikusan a kilók is visszatérnek. Mielőtt idáig eljutnál, érdemes átgondolni, hogy mi okozza a motivációd csökkenését, illetve a diétának melyik az az eleme, amit a legnehezebben viselsz. Ne várd meg, míg teljesen eleged lesz az egészből és abbahagyod a diétát, mert a kilók sokkal gyorsabban térnek vissza, mint amennyi ideig tartott megszabadulni tőlük!

A sikeres diéta titka

Általános tévhit, hogy az életmódváltás azt jelenti, hogy életed végéig olyan ételeket fogsz
enni, amik nem ízlenek és amiket nem szeretsz. Ugyanakkor tény, hogy ha sikeres diétát szeretnél, akkor kreatívnak kell lenned a konyhában és meg kell találnod azokat az ételeket, amelyek beleférnek az új életmódba. A legfontosabb pedig az, hogy odafigyelj a mennyiségekre, vagyis ne egyél se többet, se kevesebbet az előírtnál, mert mindkét eset hízáshoz vezet.

A Turbó Diéta programokat úgy állítottuk össze, hogy rendszeresek legyenek az étkezések, vagyis az anyagcseréd kiegyensúlyozott és folyamatos lesz. A turmixaink nemcsak változatos ízűek, de tartalmaznak minden tápanyagot, vitamint és nyomelemet, amire a szervezetednek szüksége van, így a diéta még a 14 napos, kizárólag turmixból álló programnál se lesz egyoldalú, vagyis nem léphetnek fel hiánytünetek. A 30 napos programhoz mintaétrendet és részletes étkezési tanácsokat is biztosítunk, ha kéred, hogy olyan új étkezési szokásokat tudj kialakítani, amiket a diéta befejeztével is tartani tudsz.
Fontos, hogy ne felejtsd el: nem vagy egyedül! Több ezer hozzád hasonló, karcsú alakra vágyú Turbó Diétázó halad végig most is ugyanazon az úton, amin Te. Ráadásul a Turbó Diéta szakmai stábja is bármikor rendelkezésedre áll, igény szerint étrendtanácsadással és a diéta személyre szabott beállításával segítünk elérni a céljaid.

Turbó Diéta

BLOG Így kerüld el a stresszevést a home office alatt Így kerüld el a stresszevést a home office alatt Így kerüld el a stresszevést a home office alatt

Az elmúlt hetek történései alaposan átrendezték az életünket. Attól függetlenül, hogy a pihenésé vagy a munkáé a főszerep most az életedben, a huzamosabb idejű otthontartózkodás alatt olyan viselkedési formákat figyelhetsz meg magadon, amelyek eddig akár teljesen ismeretlenek voltak számodra. Ilyen a stresszevés is.

#táplálkozás #életmód
Receptek Mentás ribizlileves Mentás ribizlileves Mentás ribizlileves

Könnyű, nyári, hűs frissítő, üde ízével igazán feldobja a diétát.

#diétás ebéd #gluténmentes receptek #diabetikus ételek #diétás levesek #húsmentes

Ideális testsúlykalkulátor: találd meg a hozzád illő diétát

Töltsd ki és megmutatjuk a megfelelő Turbó Diéta programot!

Nemed:

kg

cm