A személyes vásárlás szünetel. Webshopban: ingyenes szállítás 30 000 Ft felett

BLOG

[CSR] Fókuszban a mentők egészségi állapota

Turbó Diéta

A cikk szerzõje:

Turbó Diéta

 

A Mentőszolgálat dolgozóinak egészségi állapotát mértük fel a Magyarország átfogó egészségvédelmi szűrőprogramjának keretén belül megrendezett prevenciós napon, mely 2011. október 24-én zajlott.

Az Idealbody Kft. (a Turbó Diéta forgalmazója) az Országos Mentőszolgálat munkatársai számára szervezett Prevenciós Napot, amely reggel 8-kor vette kezdetét Budapesten, a Róbert Károly körúton található OMSZ-épület mögött, ahol 18 óráig fogadták a mentőket a több mint 20 vizsgálatot magába foglaló szűrőnapon. A délelőtt folyamán Győrfi Pál, az Országos Mentőszolgálat szóvivője tartott rövid beszédet, melyben külön köszönetét fejezte ki a Turbó Diéta® Központnak, valamint az Országos Mentőszolgálat Alapítványnak, hogy a közbenjárásukkal és támogatásukkal a mentők egészségvédelmére biztosították a kamiont.

Elmondása szerint, a Mentőszolgálat dolgozóinak testi-lelki terhelését figyelembe véve, kiemelten fontos jelentőséggel bír egy ilyen nap, mely a hétköznapi hőseink betegségmegelőzésével foglalkozik. Hiszen ők az év minden napján arra fordítják erejüket, hogy életeket mentsenek, míg a túlpörgetett, stresszes munkájuk során a saját egészségük épségét teszik kockára.

Turbó Diéta


A szűrőkamion egy nap leforgása alatt 250 ember átfogó vizsgálatát teszi lehetővé, és ezt a kapacitást a mentők is maximálisan kihasználták. A vizsgálatok általában 20-25 percet vesznek igénybe fejenként, az eredmények kiértékelése pedig azonnal elkészül.

Dankovics Gergely programigazgatótól megtudtuk, hogy hazánk vezető szerepet tölt be az Európai Unión belül több népegészségügyet érintő megbetegedés tekintetében. Az átfogó egészségvédelmi szűrőprogram tehát olyan vizsgálatsort állított össze, mely a társadalmat érintő leggyakoribb jelenségeket igyekszik kiszűrni és megelőzni, mint amilyen szív és érrendszeri megbetegedés, a magas vérnyomás, a cukorbetegség vagy az elhízás.

A Kardiológia és Hipertónia vizsgálatok a szív és érrendszeri állapotról, a vérnyomásról, valamint az artéria merevségről szereznek adatokat. Ezen kívül például a szívinfarktus és egyéb szív és érrendszeri elváltozások kockázatára mutatnak rá a koleszterinszint, a vércukorszint és a húgysavszint mérés eredményei.

Turbó Diéta

A Tüdőgyógyászat szakemberei vér oxigén és szén monoxid mérést, illetve Spirometria-légzésfunkció vizsgálatot végeznek a program helyszínein. A teljes testanalízis során arról bizonyosodhatnak meg a szűrés alanyai, hogy a magasságukhoz képest megfelelő testsúllyal és testzsír tömeggel rendelkeznek-e, de a derék-csípő arányukról és a haskörfogatukról szintén tudomást szerezhetnek. Szemészeti és hallásvizsgálatokra is lehetőséget nyújt a speciális kamion, a testműködést feltérképező vizsgálatokkal pedig kideríthető a csontok ásványi anyag tartalma, és felismerhető a kóros folyadék-felhalmozódás a sejtekben.

Hajlamosak vagyunk azt gondolni, hogy a túlsúly problémája leginkább azokat érinti, akik egész nap ülőmunkát végeznek. Ám a pörgős munkaterületeken éppúgy megfigyelhető a rendszertelen étkezési szokásokra visszavezethető elhízás.

Ezt bizonyította a mentők szűrővizsgálata is, hiszen a hosszú, fárasztó műszakok alatt gyakran nem jut elég idejük arra, hogy odafigyeljenek az egészséges táplálkozásra.
A program partnereként Turbó Diéta® Központ ingyenes tanácsadással és  termékbemutatóval segített a fogyni kívánóknak.

A Turbó Diéta® termékeket forgalmazó Idealbody Kft. közel 20 éve foglalkozik fogyókúrás készítmények gyártásával, importjával és forgalmazásával. A cég azt a filozófiát vallja, hogy a túlsúly csökkentésére való törekvés nem mehet az egészség rovására. A tömegcsökkentés céljára előállított Turbó Diéta® turmixpor értékes fehérjéket, vitaminokat, ásványi anyagokat és nyomelemeket tartalmaz, ezáltal egészségesen helyettesíthető vele a napi étrend egy része vagy teljes egésze. A Turbó Diéta® turmixok nem koplaltatják a szervezetet, ezáltal elkerülhető a rettegett jojó-effektus, vagyis a visszahízás.

A Turbó Diéta® egy német orvos által kifejlesztett módszer, hatékonyságát klinikai vizsgálatok is igazolják. A súlycsökkentés eredményeként megelőzhetők a túlsúly okozta káros egészségügyi hatások: a magas vérnyomás, magas koleszterinszint, cukorbetegség.

Turbó Diéta

Továbbra is fontosnak tartjuk a mentők egészségének támogatását, ezért a Turbó Diéta Központban a rendőrök, mentők, tűzoltók számára 10% vásárlási kedvezményt biztosítunk. Részletek az 'Akciók' menüpontban. 

BLOG Így kerüld el a stresszevést a home office alatt Így kerüld el a stresszevést a home office alatt Így kerüld el a stresszevést a home office alatt

Az elmúlt hetek történései alaposan átrendezték az életünket. Attól függetlenül, hogy a pihenésé vagy a munkáé a főszerep most az életedben, a huzamosabb idejű otthontartózkodás alatt olyan viselkedési formákat figyelhetsz meg magadon, amelyek eddig akár teljesen ismeretlenek voltak számodra. Ilyen a stresszevés is.

#táplálkozás #életmód
Receptek Mentás ribizlileves Mentás ribizlileves Mentás ribizlileves

Könnyű, nyári, hűs frissítő, üde ízével igazán feldobja a diétát.

#diétás ebéd #gluténmentes receptek #diabetikus ételek #diétás levesek #húsmentes

Ideális testsúlykalkulátor: találd meg a hozzád illő diétát

Töltsd ki és megmutatjuk a megfelelő Turbó Diéta programot!

Nemed:

kg

cm