A személyes vásárlás szünetel. Webshopban: ingyenes szállítás 30 000 Ft felett

BLOG

5 diétás anyák napi sütemény

Turbó Diéta

A cikk szerzõje:

Turbó Diéta

 

A hosszú téli időszak után mindenkiben kialakul a vágy, hogy újra fellélegezzen, pozitív energiákkal töltse fel magát. A tavaszi illatok, az újjáéledő természet tudatosságra sarkallja az embereket, mind a napi rutin kialakításában és az egészséges étkezésben.
 

Az igény mindaddig ki is tart, amíg nem jön egy ünnepnap, ami miatt félresöpörjük az önmagunk számára kiszabott határokat.

Szerencsére létezik megoldás arra, hogy az örömteli percek alatt se érezzünk hiányosságot, és bűntudat nélkül fogyaszthassunk ínycsiklandozó finomságokat. Közeledik az anyák napja, és mi már tudjuk is, hogy melyek azok a desszerttípusok és receptválogatások, amikkel diétásan, meghitten és megvonások nélkül ünnepelhettek közösen az édesanyáddal!

Az anyák napi örömszerzés az odafigyelésről szól


Nincs is szebb dolog a világon annál, mint meglepni a szívünkhöz közel álló embereket, és ellátni őket olyan szeretettel és gondoskodással, amit megérdemelnek azért, hogy nap mint nap mellettünk vannak.
Az édesanyák a világ legcsodálatosabb és egyben legnehezebb munkáját végzik azzal, hogy minden nehézség és viszontagság ellenére kitartanak mellettünk, felnevelnek minket. Május első vasárnapján a legtöbb, amit tehetünk, hogy minden figyelmünket nekik szenteljük, a legapróbb kívánságaikat is árgus szemekkel kísérjük, és olyan kedves meglepetésekkel halmozzuk el őket, mint a saját készítésű sütemények.
Nincs ötleted? Szerencsére ötöt is hoztunk neked!

Diétás anyák napi sütemény lehet a fitness brownie

Egészségtudatos és diétás anyák napi sütemények

1. Pohárdesszert

A sütés mindig nagyszerű alkalom arra, hogy kísérletezzünk és új dolgokat próbáljunk ki, de biztosan számodra is ismerős, amikor erre nem sok idő marad. Ilyenkor lépnek életbe azok a desszert lehetőségek, amiket minél gyorsabban, de annál finomabbra el lehet készíteni, ráadásul tényleges sütés nélkül.

A pohárdesszerteket számos módon variálhatod, ráadásul nincs szükséged többre, mint pár percre és néhány hozzávalóra az örömszerzéshez. Mit szólsz egy különleges, steviával édesített, erdei gyümölcsös verzióra, ami rostokban és fehérjében is gazdag, egyszerű anyák napi recept? Szerintünk tetszeni fog!

Erdei gyümölcsös pohárdesszert

Turbó Diéta TIPP: ha teheted, a kívánt gyümölcsöket vásárold meg hazai termelőktől, de szezon hiányában a fagyasztott lehetőségektől se zárkózz el!
 

2. Muffin

A muffin elkészítése még azok számára is remek alternatíva, akiknek nem kifejezetten kedvencük a konyha, de mégis szeretnék meglepni az édesanyjukat. A kedves, színes formákba helyezett édességek nem igényelnek különösebb precizitást, összetevői bárhol könnyen elérhetők, ráadásul jópofa módon díszíthetők. Természetesen a hozzávalókra oda kell figyelni ahhoz, hogy ez a sütemény is ínycsiklandó, tápláló és egyben diétás legyen, mint ahogyan ez az áfonyás muffin recept is példázza! 

Áfonyás muffin

Turbó Diéta TIPP: a muffin elkészítéséhez finomliszt helyett válassz teljes kiőrlésű tönkölybúzalisztet!
 

3. Brownie

Teljes általánosságban ugyan nem nyilatkozhatunk róla, de létezik vajon olyan ember, aki ne szeretné a kakaós brownie csodákat? Nehéz elképzelni, ezért is gondoltuk úgy, hogy a repertoárban bizony itt a helye, pláne úgy, hogy ebben az esetben sincs feltétlenül szükség valódi sütésre! Elég, hogyha rendelkezésedre áll egy aprítógép, amivel képes vagy az összetevőket egy finom masszává varázsolni, majd egy éjszakára a hűtőbe helyezni! Ha jól válogatod meg a brownie hozzávalóit, akkor az anyukádat a szeretet mellett plusz energiával is feltöltöd!