BLOG

5 diétás anyák napi sütemény

IdealBody®

A cikk szerzõje:

IdealBody®

 

A hosszú téli időszak után mindenkiben kialakul a vágy, hogy újra fellélegezzen, pozitív energiákkal töltse fel magát. A tavaszi illatok, az újjáéledő természet tudatosságra sarkallja az embereket, mind a napi rutin kialakításában és az egészséges étkezésben.
 

Az igény mindaddig ki is tart, amíg nem jön egy ünnepnap, ami miatt félresöpörjük az önmagunk számára kiszabott határokat.

Szerencsére létezik megoldás arra, hogy az örömteli percek alatt se érezzünk hiányosságot, és bűntudat nélkül fogyaszthassunk ínycsiklandozó finomságokat. Közeledik az anyák napja, és mi már tudjuk is, hogy melyek azok a desszerttípusok és receptválogatások, amikkel diétásan, meghitten és megvonások nélkül ünnepelhettek közösen az édesanyáddal!

Ajánlatunk

Szakácskönyv: Diétás receptek, izgalmas ízek

60 reggeli és ebéd recepttel

Ízletest és diétásat enni minden fogyókúrázó álma – és szerencsére a megfelelő receptekkel nagyon is lehetséges. Első saját szakácskönyvünkben 60 recepten keresztül mutatjuk meg, hogy a jó diéta nem jár koplalással, hanem úgy járul hozzá az egészségesebb életmód kialakításához, hogy közben még finomabbakat eszünk, mint előtte.

4 500 Ft

Törlés

Az anyák napi örömszerzés az odafigyelésről szól


Nincs is szebb dolog a világon annál, mint meglepni a szívünkhöz közel álló embereket, és ellátni őket olyan szeretettel és gondoskodással, amit megérdemelnek azért, hogy nap mint nap mellettünk vannak.
Az édesanyák a világ legcsodálatosabb és egyben legnehezebb munkáját végzik azzal, hogy minden nehézség és viszontagság ellenére kitartanak mellettünk, felnevelnek minket. Május első vasárnapján a legtöbb, amit tehetünk, hogy minden figyelmünket nekik szenteljük, a legapróbb kívánságaikat is árgus szemekkel kísérjük, és olyan kedves meglepetésekkel halmozzuk el őket, mint a saját készítésű sütemények.
Nincs ötleted? Szerencsére ötöt is hoztunk neked!

Diétás anyák napi sütemény lehet a fitness brownie

Egészségtudatos és diétás anyák napi sütemények

1. Pohárdesszert

A sütés mindig nagyszerű alkalom arra, hogy kísérletezzünk és új dolgokat próbáljunk ki, de biztosan számodra is ismerős, amikor erre nem sok idő marad. Ilyenkor lépnek életbe azok a desszert lehetőségek, amiket minél gyorsabban, de annál finomabbra el lehet készíteni, ráadásul tényleges sütés nélkül.

A pohárdesszerteket számos módon variálhatod, ráadásul nincs szükséged többre, mint pár percre és néhány hozzávalóra az örömszerzéshez. Mit szólsz egy különleges, steviával édesített, erdei gyümölcsös verzióra, ami rostokban és fehérjében is gazdag, egyszerű anyák napi recept? Szerintünk tetszeni fog!

Erdei gyümölcsös pohárdesszert

IdealBody® TIPP: ha teheted, a kívánt gyümölcsöket vásárold meg hazai termelőktől, de szezon hiányában a fagyasztott lehetőségektől se zárkózz el!
 

2. Muffin

A muffin elkészítése még azok számára is remek alternatíva, akiknek nem kifejezetten kedvencük a konyha, de mégis szeretnék meglepni az édesanyjukat. A kedves, színes formákba helyezett édességek nem igényelnek különösebb precizitást, összetevői bárhol könnyen elérhetők, ráadásul jópofa módon díszíthetők. Természetesen a hozzávalókra oda kell figyelni ahhoz, hogy ez a sütemény is ínycsiklandó, tápláló és egyben diétás legyen, mint ahogyan ez az áfonyás muffin recept is példázza! 

Áfonyás muffin

IdealBody® TIPP: a muffin elkészítéséhez finomliszt helyett válassz teljes kiőrlésű tönkölybúzalisztet!
 

3. Brownie

Teljes általánosságban ugyan nem nyilatkozhatunk róla, de létezik vajon olyan ember, aki ne szeretné a kakaós brownie csodákat? Nehéz elképzelni, ezért is gondoltuk úgy, hogy a repertoárban bizony itt a helye, pláne úgy, hogy ebben az esetben sincs feltétlenül szükség valódi sütésre! Elég, hogyha rendelkezésedre áll egy aprítógép, amivel képes vagy az összetevőket egy finom masszává varázsolni, majd egy éjszakára a hűtőbe helyezni! Ha jól válogatod meg a brownie hozzávalóit, akkor az anyukádat a szeretet mellett plusz energiával is feltöltöd!

Fitness brownie

IdealBody® TIPP: a brownie-t készítsd tepsiben! Miután állt egy napot, válassz egy éles kést, mártsd bele hideg vízbe, és a segítségével vágd fel a süteményt szív alakúra, speciálisan anyák napjára!

4. Puncsszelet

A puncsszelet egy igazi klasszikus, amit az emberek nagy többsége imád. Ha az anyukád is közéjük tartozik, akkor van egy jó hírünk: ezt a süteményt is elkészítheted szinte kalóriamentesen! Ebben az esetben már nem árt egy kis konyhai szaktudás, hiszen kísérletezni kell a tojásfehérje és –sárgája precíz szétválasztásával, oda kell figyelni arra, hogy a felvert hab ne törjön szét, és kifejezetten ügyelni kell a sütő hőfokára. Reméljük egy kis kihívás nem szegi kedved, hiszen az IdealBody® csapata ebben is segítő jobbot nyújt egy jól bevált recepttel!

Puncs szelet

IdealBody® TIPP: a puncsszelet elkészítéséhez használj édesítőszeres lekvárokat! Isteni választás lehet a sárgabarack–, a meggy–, de a szederlekvár is!

5. Máglyarakás

Reméljük, hogy ezidáig is sikerült már meggyőznünk arról, hogy egy anyák napi desszert is lehet diétás, de ha eddig nem hitted el, van még a tarsolyunkban! A máglyarakás szintén egy közkedvelt finomság, hiszen tartalmas, laktató, és aki szereti, az bizony nagyon oda van érte.
Azért is ajánljuk, mert ezt a típusú édességet ebédként is lehet tálalni. Igaz ugyan, hogy picit többet igényel néhány percnél, de cserébe nagyon ízletes és gusztusos. A varázslat a többi diétás recepthez hasonlóan az összetevőkön múlik, így most is azt javasoljuk, hogy felejtsd el a fehér kenyeret, a klasszikus dzsemeket, és a máglyarakás elkészítéséhez használj Graham-kenyeret, illetve diabetikus baracklekvárt!

Máglyarakás

IdealBody® TIPP: ha szeretnéd teljes mértékben lenyűgözni az anyukádat május első vasárnapján, akkor bizony ezzel a recepttel lefogod!

Ha ízlettek a fenti receptek és szeretnéd a fő étkezéseidet is diétás de laktató fogásokra cserélni, nézd meg első receptkönyvünket vagy szerezz egy teljes hétre szóló étrendet, melybe Csigó Zita válogatott receptjei kerültek be az IdealBody® alapelveivel ötvözve.

BLOG Miért nem működnek a divatdiéták? Miért nem működnek a divatdiéták? Miért nem működnek a divatdiéták?

Mik azok a divatdiéták, és hogyan befolyásolják táplálkozási szokásainkat? Miért nem érdemes bedőlni nekik, és milyen élelmiszereket válasszunk egészségünk érdekében?

#táplálkozás #életmód
Receptek Zabos-túrós amerikai palacsinta kollagénnel Zabos-túrós amerikai palacsinta kollagénnel Zabos-túrós amerikai palacsinta kollagénnel

Fogyj eredményesen akár sport nélkül is, szupergyors receptünkkel! Reggelire vagy uzsonnára is fogyaszthatod ezeket a kollagénnel dúsított palacsintákat. Tálald joghurttal és egy kevés bogyós gyümölccsel! 

#diétás reggeli #diétás édesség