BLOG

Könnyű nyári ételek egészségtudatosan

IdealBody®

A cikk szerzõje:

IdealBody®

 

A nyári forróságban könnyen csökken az ember étvágya, de ettől még nem szabad elfeledkezni arról, hogy a szervezetnek ugyanúgy szüksége van a megfelelő tápanyagmennyiségre. 
 

Természetesen ideig óráig a nagymértékben elfogyasztott folyadék segíthet, de nekünk arra is akad néhány ötletünk, hogy a finom falatok elutasítása helyett, hogyan tegyél egyszerre eleget a testednek és a komfortérzetednek. Összeállítottunk egy inspiráló napi menüt, amiben a könnyű nyári ételek veszik át az irányítást. Reggeli, ebéd, vacsora? Ezeket imádni fogod!

A nyári melegben is tudatosan, diétásan


A jó időben több szempontból is fontos odafigyelni a megfelelő étkezési szokásokra: ahogyan arra utaltunk, az étvágytalanság miatt történő koplalás kifejezetten negatívan hat a szervezetre, de ha épp ellenkezőleg, rendszeresen nehéz/zsíros ételeket fogyasztunk, az emésztőrendszerünk terheljük le jelentős mértékben. Az arany középút pont ennek a két pólusnak a metszete. A megoldás pedig? Könnyed nyári ételek fogyasztása egészségesen, és persze diétásan, hogy a forróságban is magabiztosan strandoljunk, és lelkiismeret-furdalás nélkül étkezzünk!

Íme egy könnyű nyári ételekből álló napi menü!

A könnyű nyári ételek a forróságban is visszahozzák az étvágyat!


1) Laktató, energiadús reggeli: fehérjeturmix vagy tonhalkrémes szendvics

Gyermekkorodban biztosan számtalanszor meghallgattad szüleidtől a “reggeli a nap legfontosabb étkezése” örök klasszikust. Ekkor még valószínűleg nem tulajdonítottál neki nagyobb jelentőséget, de idővel te magad is megtapasztaltad: ha elmarad a megfelelő, napindító csipegetés, az aznapi teljesítmény fizikailag és szellemileg egyaránt redukálódik. Ebben a szekcióban most mi vesszük át az anyai szerepet, és újra felhívjuk a figyelmed: ha van, amit semmiképp ne hagyj el, az bizony a reggeli!

Az év legmelegebb időszakában már reggel is pillanatok alatt olyan magasra tud szökni a hőmérséklet, hogy mindenki inkább a dupla zuhany, mintsem az étkezés mellett dönt. De mi lenne, hogyha átkereteznéd a fejedben a kelés utáni perceket, és azt helyeznéd előtérbe, hogy a “legjobb receptek” általában a legegyszerűbb megoldások is?

Ahhoz, hogy jól induljon a nap, és az energiatartalékaid is egészen sokáig kitartsanak, körülbelül 300 kalóriát kell bevinned a szervezetedbe. Ami fontos, hogy a reggeli vitaminban, rostban és fehérjében gazdag legyen, például elég, hogyha magadhoz ragadsz egy finom fehérje turmixport, ami a legegyszerűbb megoldás egy rohanós napon.  De egy szelet teljes kiőrlésű kenyér, és egy kis tonhalkrém is kitűnő választás a 300 kcal eléréséhez! Ezzel biztosíthatod az esszenciális tápanyagokat, miközben energiával teli folytathatod a napot.

Csigó Zitával együttműködve összeállítottunk egy egész hétre szóló nyári diétás étrendet, melyben a fenti tonhalkrémes szendvics receptjét is megtalálod.

tonhalkrémes szendvics zöldségekkel

2) Finom, egészséges ebéd: pesztós csirkesaláta

A klasszikus ebéd kapcsán mindenki a meleg ételekhez van szokva, de a nyári forróságban sokkal inkább vágyik az ember a hűsítő falatokra, mint fordítva. Rúgd fel a hagyományos tálalást, és nyugodtan újíts be egyszerű, de nagyszerű nyári receptekkel, mint amilyen a pesztós csirkesaláta is!

Imádni fogod, mert elkészítése legalább annyira könnyű, mint maga az étel, az olaszos ízvilág ínyencségét egyébként is csak szeretni lehet, és mindemellett elfogyasztásával még pont kellően hozzá is járulsz az egészségmegőrzésedhez. Tudtad, hogy a rendszeres csirkemellfogyasztással kordában tudod tartani a koleszterinszinted, illetve az immun– és idegrendszered optimális működéséhez is hozzájárulsz? Triplán megéri!

Pesztós csirkemellsaláta hozzávalók:

  • 40 dkg csirkemellfilé
  • 25 dkg saláta/jégsaláta (az idődtől és kedvedtől függően lehet előcsomagolt is)
  • 2 evőkanál pesztó
  • 5 evőkanál olívaolaj
  • só és bors (mennyiség ízlés szerint)

Tálalási tipp: ezt a különleges és egyszerű kaját megspékelheted még egy kis mozzarellával is, hogy ízvilágban is biztos legyen a siker, illetve a megfelelő kalóriamennyiséget is (ebédnél körülbelül 600 kcal) biztosítani tudd a szervezetednek!

3) Könnyű nyári uzsonna: túrós amerikai palacsinta

Létezik vajon olyan ember, aki ne szeretné a palacsinta valamelyik típusát? Ebben a percben most nagyon reméljük, hogy nem, hiszen nincs is finomabb és jobb alternatíva egy könnyű nyári uzsonnához a túrós amerikai palacsintánál! A desszert jellegű ételek és a diéta összegyeztetése sokszor összeférhetetlennek tűnik, pedig a titok kulcsa ebben az esetben is csupán a jó minőségű hozzávaló, semmi más!

túrós amerikai palacsinta gyümölcsökkel

Kedvet kaptál? A fenti diétás palacsinta recept pontos leírását az IdealBody® szakácskönyvben találod!

4) Kiadós, fehérjedús vacsora: nyári ízvilágú fehérje shake

A nap zárásakor fontos, hogy olyan tápanyagokat vigyél a szervezetedbe, ami egészséges, laktató, és persze fehérjedús! Mivel a menüt követve korábban minden más esszenciáis tápanyagot pótoltál, a vacsoránál már nem szabad túlzásba esni! Ezért is szuper választás egy fehérje shake, mert amellett, hogy biztosan eltelít, még nagyon finom is – mintha csak nassolnál! Az epres vagy mangós íz kimondottan dukál a nyári hangulathoz, de szerencsére van még ott, ahonnan ez a kettő lehetőség jött: válogass kedved szerint!

Ajánlatunk
-10%
Limitált Íz

MANGÓ ízű IdealBody® diétás fehérje turmixpor

GLUTÉN- és LAKTÓZMENTES, 15 adag

Fogyj eredményesen, akár sport és életmódváltás nélkül is, az új, trópusian zamatos MANGÓS IdealBody® diétás fehérje turmixporral. Az étkezéshelyettesítő turmix fogyókúránkkal éhezés nélkül is leadhatod a plusz kilókat. Ez a több mint 19 éve működő diétás módszer többszázezer embernek segített már lefogyni, és egyedi összetételének hála a jojó effektustól sem kell tartanod. Glutén- és laktózmentes, így az erre érzékenyek is bátran fogyaszthatják.

9 190 Ft helyett8 271 Ft 16 Ft/g

Törlés

Ötleteljünk együtt!


Tetszett, amit eddig olvastál? Most már nem aggódsz, hogy milyen ételekkel lepd meg szeretteidet a nyári melegben?

Mit szólnál hozzá, hogyha tovább fokoznánk az élményt, és felhívnánk a figyelmed egy hasonló összeállításra, amiben ilyen, és ehhez hasonló nyári recepteket találhatsz? Most figyelj, ugyanis készítettünk neked egy ennél is komplexebb nyári mintaétrend-kisokost, amivel még szélesebb körben ki tudod egészíteni a konyhai tudástárad! Gyere, és főzzünk együtt finom és egyben alakkímélő ételeket! Ki mondta, hogy a diéta koplalásról kell hogy szóljon?

Ajánlatunk

Mintaétrend: Nyári diéta könnyedén

21 nyári recepttel

Új tematikus nyári mintaétrendünkben megmutatjuk a legjobb nyári ételeket, és azt, hogyan  hogyan lehet sikeres a nyári diéta nehezítő körülmények - mézédes gyümölcsök, fagyik, a családi grillezések - mellett is. Ezek a nyári receptek mind lefőzött, kipróbált diétás ételek Csigó Zita gasztroblogger konyhájából, dietetikus által összeállítva, és mindegyik étel kalória- és szénhidráttartalma tökéletesen illik az IdealBody® módszereihez.

A nyári diétás étrend virtuális termék. A PDF formátumú mintaétrendet a sikeres fizetést követően az általad megadott email címre kapod meg. Ha fizikai terméket is rendelsz és utánvétes fizetést választasz, akkor a termékek átvételét és kifizetését követő 2 napban kapod meg a letöltés linkjét.

3 490 Ft

Törlés
BLOG Miért nem működnek a divatdiéták? Miért nem működnek a divatdiéták? Miért nem működnek a divatdiéták?

Mik azok a divatdiéták, és hogyan befolyásolják táplálkozási szokásainkat? Miért nem érdemes bedőlni nekik, és milyen élelmiszereket válasszunk egészségünk érdekében?

#táplálkozás #életmód
Receptek Zabos-túrós amerikai palacsinta kollagénnel Zabos-túrós amerikai palacsinta kollagénnel Zabos-túrós amerikai palacsinta kollagénnel

Fogyj eredményesen akár sport nélkül is, szupergyors receptünkkel! Reggelire vagy uzsonnára is fogyaszthatod ezeket a kollagénnel dúsított palacsintákat. Tálald joghurttal és egy kevés bogyós gyümölccsel! 

#diétás reggeli #diétás édesség