Ingyenes szállítás 30 000 Ft felett

Tudomány

Ha cukorbeteg vagy...

Turbó Diéta

A cikk szerzõje:

Turbó Diéta

 

Diétáznál, de aggódsz a cukorbetegséged miatt? Várj, itt a megoldás! Dr. Fövényi József diabetológus főorvos elmondja, hogy a Turbó Diétát® hogyan illesztheted az étrendedbe.

A testsúly-csökkentés képezi a legtöbb – elsősorban 2-es típusú – cukorbetegek egyik legfőbb problémáját. A speciális fehérje alapú turmixporokat azonban te is sikeresen illesztheted be a fogyókúrádba, még akkor is, ha cukros vagy!

Mivel a diabétesz kezelés sokszínűsége és a gyógyszeres kezelés mellékhatásaként csaknem mindig fennáll a hipoglikémia veszélye, a diéta előtt konzultálj szakorvossal és dietetikussal!

Általánosságban ezeket a szempontokat vedd figyelembe.

Tablettás vércukorcsökkentő kezelés alatt:

  • Naponta maximum két, esetenként egy étkezés helyettesíthető Turbó Diéta® turmixporral.
  • Mivel a legtöbb cukorbeteg napi 1200 kcal elfogyasztása mellett tud fogyni, a napi kétszeri turmix alkalmazás ideális időpontja a reggeli és az esti étkezés.
  • Ez esetben a két adag turmix fogyasztása mellett összesen kb. 600-650 kcal-át, ezen belül összesen kb. 90-100 g szénhidrátot tartalmazó ebéd és két étkezés (tízórai, uzsonna) elfogyasztását javasoljuk neked.
  • Ha a turmix fogyasztás kezdetén a vércukorszinted emelkedik – 7-10 mmol/l között mozog – nem szükséges változtatni a tablettás kezelésen.
  • Ha már kezdetben, ill. később a testsúlycsökkenés felléptekor a vércukor szinted a normális közelébe kerül, szükséges a vércukorcsökkentő tabletták adagjának a mérséklése a nem kívánatos hipoglikémia elkerülése érdekében. Még egyszer mondjuk, hogy orvosi konzultáció nélkül ne kezdj bele a diétába!
  • Figyelned kell arra is, hogy a havi testsúly vesztésed ne haladja meg a 1,5-2 kg-ot, mert csak ez esetben tartható fenn hosszabb távon az elért eredmény.
  • Egy-egy kúrát maximum három hónapig csinálj!
  • Amennyiben naponta csupán egy étkezést helyettesítesz a turmixporral, az a vacsora legyen, mivel ezáltal érhető el a testsúly lassabb, de biztos csökkenése. (Ez esetben természetesen a normális diéta keretében elfogyasztható kalória mennyiség 250-300 kcal-val, ezen belül pedig 45-50 g szénhidráttal emelhető.)

Ha a vércukorcsökkentő tabletták mellett lefekvés előtt adagolt NPH vagy hosszú hatású analóg inzulinkészítményekkel egészíted ki, a Turbó Diéta® alkalmazása megegyezik fentiekkel!

Inzulinkezelés esetén:

Ez esetben is alkalmazható a Turbó Diéta® turmixpor, de csupán intenzív inzulinterápia keretében, amikor is a főétkezésenként adagolod a gyorshatású, vagy ultra gyorshatású analóg inzulint.
Ebben az esetben csak a vacsora helyett, tehát naponta egy alkalommal javasoljuk a Turbó Diéta® fehérje turmix alkalmazását!
A vacsora előtti inzulin adag ilyenkor legalább 50%-kal csökkentendő.
Ezzel egyidejűleg csökkentened kell a másik két étkezés energia- és szénhidrát tartalmát kb. 20%-kal, és párhuzamosan az étkezési inzulinjaid adagját is 1-2 E-gel, mivel csak így érhető el a kívánatos havi 1-1,5 kg-os súlycsökkenésed.
Nagyon fontos, hogy a Turbó Diéta® turmixporok alkalmazásával végzett fogyókúrában a korábbiaknál is gyakrabban kell mérned a vércukrod, ezen belül minél többször a turmixital elfogyasztását követően is, mert csak így titrálható ki a szükséges étkezési inzulin adag és kerülhető el étkezés után 2-3 órával a hipoglikémia fellépése!
A napi kétszer vagy háromszor adagolt kevert inzulinokkal történő kezelés esetében fehérje turmixporok alkalmazása és a kevert inzulinok adagolása nem összeegyeztethető!

Ha még bizonytalan vagy, kérdeznél, írj nekünk 

Turbó Diéta
Máris belevágnál a Turbó Diétába? Szerezd be a szükséges termékeket »»
Fövenyi Tanár Úr teljes cikke itt olvasható»»

BLOG Így kerüld el a stresszevést a home office alatt Így kerüld el a stresszevést a home office alatt Így kerüld el a stresszevést a home office alatt

Az elmúlt hetek történései alaposan átrendezték az életünket. Attól függetlenül, hogy a pihenésé vagy a munkáé a főszerep most az életedben, a huzamosabb idejű otthontartózkodás alatt olyan viselkedési formákat figyelhetsz meg magadon, amelyek eddig akár teljesen ismeretlenek voltak számodra. Ilyen a stresszevés is.

#táplálkozás #életmód
Receptek Mentás ribizlileves Mentás ribizlileves Mentás ribizlileves

Könnyű, nyári, hűs frissítő, üde ízével igazán feldobja a diétát.

#diétás ebéd #gluténmentes receptek #diabetikus ételek #diétás levesek

Fogyókúra kalkulátor: Találd meg a hozzád illő diétát!

Találd meg a megfelelõ Turbó Diéta csomagot!

Nemed:

kg

cm