Ingyenes szállítás 30 000 Ft felett

Leírás

Ízletest és diétásat enni minden fogyókúrázó álma – és szerencsére a megfelelő receptekkel nagyon is lehetséges. Első saját szakácskönyvünkben 60 recepten keresztül mutatjuk meg, hogy a jó diéta nem jár koplalással, hanem úgy járul hozzá az egészségesebb életmód kialakításához, hogy közben még finomabbakat eszünk, mint előtte.

A könyv egy dietetikai bevezetővel indul, amiben összefoglaltuk azokat az alapinformációkat, amit mindenkinek, diétától függetlenül tudnia kellene a táplálkozásról, a testünk működéséről. Ezen alapelvek alapján Csigó Zita főzött ínycsiklandó és diétás fogásokat – ezt találjátok a könyv második és harmadik nagy fejezetében. Zita így mesélt a receptkönyv születéséről a blogján:

„Mind a reggeliknél, mind az ebédeknél meghatározott kalória- és szénhidráttartományon belül mozoghattam, igen, ezeknél a recepteknél először számolam, aztán főztem, aztán megint számoltam. :) Emellett a húsos és a vegetáriánus ételek aránya is előre meghatározásra került, illetve kerültük a túl drága és/vagy nehezen beszerezhető alapanyagokat. Pár érdekességet azért csempésztem a könyvbe, de semmi rettentő extrém nincs köztük. A könyv receptjeit Szijártó Szandra dietetikus lektorálta, vele dolgoztam a Csomagolj ebédet! könyvemnél is. 

Amire egyértelműen törekedtem, az a változatosság. Sok diéta ott bukik meg, hogy a fogyni vágyó ember önsanyargatásba kezd (nem kell, sőt egyértelműen árt), valamint kering egy olyan tévképzet, hogy aminek van íze (vagy még "rosszabb", egyenesen finom), az tuti hizlal. Ergo együnk végtelenségig kiszárított csirkemellet, vízben pépesre párolt, szétfőtt sárgarépát és natúr barna rizst, az lesz a tuti. Mondanom sem kell, hogy az ilyen fajta aszketizmus keveseknek tartható hosszabb távon, és ez nem is csoda. Van egy jó hírem: (#irónia) higgyétek el, még senki sem hízott el a friss bazsalikomtól, a sütőzacskóban sült, majd jól megpirított zöldségektől, sőt attól sem, ha gyros fűszerkeveréket szórt a készülő ételbe. A megadott kalória- és szénhidrátértékek bőven adtak teret, hogy jobbnál jobb ízesítéseket, párosításokat találjak ki. Mert az "unalmas" rizs minden, csak nem unalmas, és a zöldségeket, húsokat is annyi különböző módon el lehet készíteni... Valamennyi recept minimális olívaolajat, zsírszegény hozzávalókat preferál, így tudtam szinte észrevétlenül faragni a kalóriákon, a felszabaduló "helyet" pedig megtölteni sok-sok ízzel. Hogy van-e kedvenc receptem? Higgyétek el, nem 1-et, 5-öt sem tudnék kiemelni, az összes olyan, amit jó szívvel ajánlok. Pont ezért bátran kimondható, hogy ez a könyv tényleg nem csak diétázóknak született, hiszen finom, tudatos és egészséges recepteket tartalmaz.” 

A könyvben található reggelik és ebédek között megtalálhatja a kedvencét, aki

  • kezdőként vág bele a gasztronómiába,
  • akinek profiként már nehéz újat mutatni
  • a hagyományos ízvilág kedvelői
  • és a különleges fűszerezésre mindig nyitott kalandorok is!

Könyv mérete: 215x215 mm füles borítóval
Terjedelem: 144+2 oldal
Kötészet: Cérna, kartonált
Megjelenés: 2020.11.15.

Kiadó:
Idealbody Kft.
1139 Budapest, Váci út 91.
Tel: +36 1 451 0294 

Ezeket a termékeinket is ajánljuk

Akciók és tippek a postafiókodban

Rendeld meg online!
Rendeld meg online! webshop
Vagy keresd a drogériákban, szupermarketekben, patikákban és gyógynövényboltokban!