A személyes vásárlás szünetel. Webshopban: ingyenes szállítás 30 000 Ft felett

Sikertörténetek

Együtt könnyebb!

Turbó Diéta

A cikk szerzõje:

Turbó Diéta

 

Kilencen vettek részt a Turbó Diéta® kéthetes Intenzív Programjában, amelyet egy csapatban, a Turbó Diéta® Központ szakmai segítségével végezhettek el.

Fogyás, minden oldalról megtámogatva

A Turbó Diéta® Fogyi Klub célja az volt, hogy a lehető legjobban segítse egy olyan csoport fogyását, akik vállalták, hogy az Intenzív Program során szabadulnak meg fölösleges kilóiktól. Mind a szakszerű támogatás, mind a csapat ereje megmutatkozik az eredményekben! A kilenc résztvevőt szakmai előadásokkal és heti csoporttalálkozókkal, folyamatos tanácsadással segítették a kilók elleni küzdelemben. A feltétel a 27-es fölötti BMI-index és a csoporttalálkozókon való résztvétel vállalása volt. A csapat tagjai a kúra kezdetén és végén testösszetétel-méréssel pontosan nyomon követhették a zsírból való fogyás mértékét, és az egészségügyi mutatók javulását. A csoporttalálkozókon nemcsak tapasztalataikat osztották meg egymással, de a Turbó Diéta® meghívott szakmai vendégeitől mind a fogyás, mind az azt követő életmódváltásról értékes információkhoz jutottak.

Szakértő tanácsok, személyre szabott diéta

Nemcsak a találkozókon, de a Turbó Diéta Központtal való telefonos kapcsolattartás során mindenki bármikor feltehette kérdéseit és elmondhatta problémáit. Laura - akiről sokak meglepetésére kiderült, hogy nagyon is élő személy - szakértő tanácsainak segítségével tökéletesen személyre szabott diétát követhetett mindenki. „Sokszor a központhoz írt levelekben idézőjelbe teszik a nevemet.” - nevetett, utalván arra, hogy nem először szembesül ezzel a ténnyel. Szinte nem lehetett olyan problémát felvetni, amelyre Laura ne tudott volna valami megoldást, apró praktikát, legyen szó a legegyénibb életritmusba beilleszthetőségről, egészségügyi problémáról, anyagcsere-gondokról, a „nehéz napok” alatti diétáról, rögzült szokásokról, ízlésbeli egyediségről. Ki gondolta volna például, hogy a turmixot le is lehet fagyasztani? Vagy hogy kétfajta por keverésével vagy épp fahéjjal változatosabbá tehetők az ízek? Mindenre kiterjedő tudása és többéves tapasztalata biztonságérzést nyújtott a résztvevőknek, tudták, hogy hozzá bármikor és bármivel fordulhatnak, mert Laura tudni fogja a választ. Ha meg lehet tenni valamit a fogyásért, azt a Turbó Diéta® programja megtette – és ez meg is mutatkozott az eredményekben.

„Jé, sokkal könnyebb, mint gondoltam!”

A Turbó Diéta® két hete alatt jó pár kilótól szabadultak meg a csapat résztvevői, méghozzá jóval egyszerűbben, mint ahogy számítottak rá. Nemcsak a diéta volt közös élményük, de a meglepődés is: „Jé, sokkal könnyebb volt, mint gondoltam!” Hallották már, hogy „semmit se enni könnyebb, mint keveset”, de igazságát most tapasztalták csak meg. Sokan nagyon tartottak tőle, hogy hogyan bírják majd szilárd étel nélkül, és őszintén meglepődtek magukon. „Nekem négyszeri fogyasztást állítottak be, és tegnap már nem tudtam, csak három turmixot meginni. ÉN!!!” Mindannyian kerültek szembe kísértésekkel: főzni kellett, munkatársakkal ebédelni. A csoporttalálkozókon sorra elhangzott a csodálkozó mondat: „Nem is volt nehéz ellenállni!” A finom turmixok telítőek voltak, éhséget egyáltalán nem éreztek, és a szilárd étel mellőzése valóban meghozta a maga nyereségét, a csábításokkal szembeni erőt. „Pedig anyukám aztán nagyon próbára tesz. Kínálgat az isteni főztjével a diéta alatt, és hát mindegyik fogyókúrám ennél a pontnál bukott el. De most ellen tudok állni, és még csak nem is nehezen!”

Turbó Diéta

„Többségben az erő”

De nemcsak emiatt volt könnyebb. Hogy mennyit is számít a csapat ereje, valóban megtapasztalták. Jó volt megbeszélni az élményeket, erősítette a kitartást, hogy más is végigcsinálja, és jó volt egymással megosztani a diéta közbeni érzéseket, a küzdelmet, amelyet a kilókkal való harc jelentett. És persze szóba kerültek személyes dolgok is, jó volt kicsit többet megtudni a másikról, kicsit beszélni önmagukról, együtt nevetni, és maga a tudat, hogy ebben a két hétben most tartoztak egy közösséghez, egy csapathoz, amelyben mindenkinek ugyanaz volt a célja és ugyanazok a megpróbáltatásai.

Jó a testnek, jó a tudatnak

Az is közös meglepetés volt, hogy a korábbi kúrákkal ellentétben a Turbó diéta® Intenzív Program alatt egyáltalán nem voltak feszültek és lehangoltak, sőt: energikusabbnak, fittebbnek érezték magukat, és sokkal jobban bírták a munkát is. A hétköznapjaik egyébként is egyszerűbbek lettek a turmixok miatt, amelyeket pillanatok alatt elkészítettek, és a munkahelyi életükbe is gond nélkül beépíthették. „Az a legjobb, hogy nincs vele gond. A fejből száműzni lehet az egész étkezési problémakört, és a tudat, hogy egészséges, minden tápanyag benne van, sőt a segítségével még rendszeresen is táplálkozom, az nagyon jó érzés”. A turmixok fogyasztásával elért pszichés megnyugvás valóban mindannyiuk számára fontos élmény volt: „Amikor iszom a Turbó Diéta® turmixot, megvan az a biztonságérzet, hogy igen, ennyi kell a testemnek, megvan a mennyiség, a tápanyag, és nem kell több. Az étellel szemben sosem érzem ezt a biztonságot”.  „Megváltoztatta a szokásaimat. Én nem szoktam reggelizni, de az Intenzív Program előírásai szerint ugye muszáj. Rájöttem, mennyivel jobban érzem így magam, és ezután nem indulok el Turbó Diéta® turmix nélkül”. A napról napra látható eredmények nagyon nagy motivációt jelentettek, megerősítették kitartásukat, a két hét alatt elért látványos fogyásuk pedig lendületet és lelkesedést adott a kúrát követő életmódváltáshoz.

Hiteles információk és apró trükkök

Amiről szintén kiderült, hogy könnyebben és élvezetesebben megvalósítható, mint gondolták volna. A csoporttalálkozókon elhangzott előadások és beszélgetések során számos olyan hiteles információt és apró trükköt ismerhettek meg, amelyeknek birtokában igazán élvezetesen és könnyedén követhetnek egy egészséges, a további fogyást segítő és az elért súly megtartását garantáló életmódot. Detre Annamária pszichológus előadásából például megtudták, hogy a túlsúlyos emberek „külső kontrollosok”: az étel látványa és íze motiválja őket az evésre, míg a vékonyak "belső kontrollosok": vagyis akkor esznek, ha a testük éhséget jelez. Hogy hogyan lehet ezen változtatni? Úgy, hogy az ne legyen megterhelő, hiszen „minden bukás után egyre nehezebb újra felállni”, ami a jól ismert jojó-effektushoz vezet. Azon kívül, hogy mennyire fontos az önmagunkkal való viszony: „Ne haragudjatok magatokra a túlsúly miatt! Úgy nem lehet lefogyni, hogy közben nem szereted magadat. Szeresd magad! Mosolyogj!” - hangsúlyozta a pozitív hozzáállás jelentőségét a pszichológus. Hiszen a psziché tényezőjét nem lehet kihagyni a fogyásból: akár képet teszünk ki a hűtőre legducibb időszakunkból, akár szerződést írunk, amelyet önmagunkkal kötünk a fogyás érdekében – mind-mind nagyban hozzásegít majd céljaink eléréséhez. Dietetikus szakemberünktől pedig az életmódváltás konkrét megvalósításához kaptak igazán hasznos információkat: minden egyes ételcsoportot végignéztek, mit érdemes fogyasztani és mit nem, és főként hogy amit nem, azt hogyan lehet helyettesíteni. „Sokan kérdezik tőlem, hogy nagyon szeretik a kenyeret, és mit egyenek helyette? A válaszom: Egyél kenyeret! Csak épp nem mindegy, hogy milyet!” Ínycsiklandó finomságokról is szó esett az egészséges étrend kapcsán: megtudták, hogy nem is olyan ördöngősség az otthon sütött teljes kiőrlésű kenyér, amely akár lehet sütőtökös, pirított hagymás vagy zöldséges is; hogy ezeket megszárítva és ledarálva kiválóan helyettesíthető a zsemlemorzsa, s ránthatnak akár sárgarépát, karalábét, cukkinit, brokkolit a nehéz ételek helyett. Továbbá, hogy a desszertről sem kell lemondaniuk, és mindez csupán némi előre gondolkodást, okos bevásárlást jelent, és még csak a családnak sem kell külön főzniük. Gondosan összeállított receptgyűjteményt is kaptak, aminek segítségével a diéta után könnyedén tudnak majd egészséges ételeket készíteni.

Kijár nekik az elismerés

A két hét leteltével a Turbó Diéta® asztalától egy minden szempontból győztes csapat állt fel: nyereségük a látványos fogyáson és a megszerzett tudáson kívül maga a tény, hogy győztek. Legyőzték saját belső korlátaikat, megfeleltek egy kihívásnak. „Nagyon kellemesen csalódtam magamban!”- hangzott el egyre. „Én ezt sose gondoltam volna magamról – világéletemben falánk ember voltam. Most megnőttem a magam szemében!” Külsejük előnyös változása miatt magabiztosak lettek, a kiállt próba miatt pedig önbecsülésük nőtt. És nőhet is, hiszen tanúságot tettek az egészséges test iránti elkötelezettségükről és akaraterejükről, hogy ezt el is érjék. Kijár nekik az elismerés, ahogyan a Turbó Diéta® csapatának is, akik minden lehetséges módon támogatták őket, hogy elinduljanak azon az úton, amelynek végén az álomsúlyuk várja.

BLOG Így kerüld el a stresszevést a home office alatt Így kerüld el a stresszevést a home office alatt Így kerüld el a stresszevést a home office alatt

Az elmúlt hetek történései alaposan átrendezték az életünket. Attól függetlenül, hogy a pihenésé vagy a munkáé a főszerep most az életedben, a huzamosabb idejű otthontartózkodás alatt olyan viselkedési formákat figyelhetsz meg magadon, amelyek eddig akár teljesen ismeretlenek voltak számodra. Ilyen a stresszevés is.

#táplálkozás #életmód
Receptek Mentás ribizlileves Mentás ribizlileves Mentás ribizlileves

Könnyű, nyári, hűs frissítő, üde ízével igazán feldobja a diétát.

#diétás ebéd #gluténmentes receptek #diabetikus ételek #diétás levesek #húsmentes

Ideális testsúlykalkulátor: találd meg a hozzád illő diétát

Töltsd ki és megmutatjuk a megfelelő Turbó Diéta programot!

Nemed:

kg

cm