BLOG

Van zsákjában minden jó, de kísértés nincs! - Anya lefogy! Blog 9. rész

Turbó Diéta

A cikk szerzõje:

Turbó Diéta

 

A lányaim természetesen hisznek a Télapóban. Mondjuk, előző nap mindent meg is teszünk érte, hogy ez így legyen.

12.02.

Turbó DiétaElkészítjük a csomagokat, éjjeli üzemmódban kissé emelkedett adrenalinszinttel el-elsettenkedünk az ajtaja előtt (érzéke van hozzá, hogy mindig ilyenkor forduljon vagy horkantson egyet, bepánikoltatva Télapónak felcsapott szüleit), és szépen belecsempésszük a gondosan kisuvickoltatott csizmába. Egyik legkedvesebb ünnepünk ez, már érezhetően közeledik a karácsony, az asztalon adventi koszorú, a lakásban narancshéj illata, közösen készítgetett díszek. A tavalyi Mikulásra mégsem szívesen emlékezem vissza, és erre jó okom van. Most be fogok vallani egy olyan dolgot, amely miatt még a mai napig is pironkodom. Mert olyasmit tettem, ami nem éppen anyához méltó...

Mentségemre szolgáljon, hogy egy nálam nagyobb erő hatása alatt álltam. Az történt, hogy -minő ritka esemény- fogyóztam. Jól ki is éheztettem magam, le is ment pár kiló. Valami elvetemült divatdiétát csináltam, már nem emlékszem, melyiket, csak arra, hogy tantaluszi kínokat álltam ki, amíg a család ételeit elkészítettem, és egy vajas kifli is az álmok netovábbjának tűnt. És persze az történt, ami minden esztelen fogyókúrám végén: egyszer csak azt vettem észre, hogy valami rejtélyes úton-módon édesség került a kezembe, és csak tömöm, tömöm magamba. Na, de milyen édesség... A lányom családtól kapott Mikulás-csomagjait dézsmáltam meg... Rettenetesen szégyelltem magam. Úristen, valódi Anti-Télapó lettem! Egy Grincs-anya! Mikor már felettem mindent, persze valahogy levonszoltam magam a boltba, megpróbáltam megvenni újra az édességeket, és a világ legrettenetesebb anyjának, legreménytelenebb diétázójának éreztem magam.

Turbó DiétaNa, idén ilyen nem lesz... nemcsak azért, mert soha többet nem vagyok hajlandó átélni az Anti-Télapóság feletti szégyent, sem őrült diétába belevágni, de azért is, mert nem fenyeget a falásroham réme. És egyrészt, ha csokisra vágyok, csokis turmixot iszok, másrészt ebben a diétában nincs éhezés, megvonás, ami aztán a jól ismert degeszre evéshez vezet. Ezenkívül pedig itt igenis belefér néha egy szelet süti vagy csoki. Múlt héten is megettem egy almás pitét (igaz, egész héten csak ennyit csapongtam ki), mégis újabb egy kilótól szabadultam meg. Szóval a fogyáshoz szerintem nem akaraterő kell, hanem okos diétaválasztás. Akkor nincs feladás, nincs jojó, nincsenek falásrohamok. Úgyhogy idén biztonságban lesznek a lányok Miku-csomagjai:)

További részek:

BLOG Újévi fogyókúrák alapszabályai - 1.rész Újévi fogyókúrák alapszabályai - 1.rész Újévi fogyókúrák alapszabályai - 1.rész

Sok ember van, aki elhatározza az év első napjaiban, hogy idén végre rendet tesz az életében, nem halogatja tovább a súlyproblémája megoldását. Ha Te is közéjük tartozol, most segítünk, hogy eredményesebb legyél!

#táplálkozás #életmód
Receptek Mentás ribizlileves Mentás ribizlileves Mentás ribizlileves

Könnyű, nyári, hűs frissítő, üde ízével igazán feldobja a diétát.

#ebéd #gluténmentes #cukorbetegeknek is #leves

Diétaválasztó

Találd meg a megfelelõ Turbó Diéta csomagot!

Nemed:

kg

cm