BLOG

Diétás uzsonna és leves: a sós és az édes ízek kedvelőinek

IdealBody®

A cikk szerzõje:

IdealBody®

 

Egy jól összeállított étrenddel fogyókúra közben sem éhezel meg, de milyen egy ideális diétás uzsonna vagy leves, amit még a család is hajlandó megenni?

Diétás uzsonna és leves: a sós és az édes ízek kedvelőinek

Egy leves vagy diétás uzsonna biztosítani tudja számodra azt az extra energiát, amelytől nem leszel éhes, és jól fogod bírni a fogyókúrát dugi nasi nélkül is – mégsem hátráltatják a súlycsökkenésedet. Ami pedig a legjobb az egészben: mindkettő készíthető sós és édes változatban is!

Milyen ételek közül válogathatsz bűntudat nélkül, ha egy kis extrára vágysz? Mutatjuk!

Diétás leves, ami laktat, mégsem hízlal

A diétás levesek tápanyagokban gazdag, mégis kalóriaszegény alternatívát kínálnak az éhség csillapítására, miközben elősegítik a hidratálást is.

Végtelenül sokféle ízben készíthetők el, köztük olyan hagyományos magyar receptekkel, mint a krumplileves vagy a zöldségleves. Ezek a finomságok ízletes, meleg étkezésként szolgálhatnak, amelyek nemcsak a testsúlycsökkentésben segítenek, hanem a szervezet számára is létfontosságú tápanyagokat biztosítanak.

A levesek elkészítése sajnos néha lassú lehet, de szerencsére az IdealBody csapata pont erre kínál megoldást!

Ha azt szeretnéd, hogy a leves gyorsan legyen kész és ne hizlaljon, vásárolj étkezéshelyettesítő levesporokat, amelyeket a fogyókúrázók egyedi szükségletei szerint alakítottunk ki, ezáltal:

  • alacsony a kalóriatartalmuk
  • finomak
  • tökéletesen illeszthetők diétába

Már csak egy diétás uzsonnára van szükség!

Diétás uzsonna, amiből betárazhatsz otthon

A tízórai és az uzsonna a főétkezéseken kívüli ételek fogyasztását jelenti, és bár összességében kalóriadeficitet akarunk elérni, még fogyókúra közben sem ördögtől való gondolat egy kis nassolás. Az étkezési gyakoriság növelése ugyanis segíthet az éhségérzet kezelésében és javíthatja a vércukorszint szabályozását, ráadásul növelheti a tápanyagokban gazdag élelmiszerek, például a gyümölcsök és zöldségek bevitelét, ami a legtöbb ember számára nagy kihívást jelent.

Milyen az ideális diétás uzsonna? Tartalmaz fehérjét, rostokat és egészséges zsírokat, nagyon finom és emellett könnyen beszerezhető, tárolható és elkészíthető, ráadásul az egész család, még a válogatósabbak is hajlandóak elfogyasztani.

Egészséges uzsonna ötletek

A diófélék ideális tápláló snackek, amelyek tökéletes egyensúlyt biztosítanak az egészséges zsírok, fehérjék és rostok között. Nagyon laktatóak, de magasabb kalória- és zsírtartalmuk ellenére mértékletes fogyasztásuk segíthet a fogyásban. Mivel nem igényelnek hűtést, remek választást jelentenek a munkahelyre, iskolába, utazáshoz. Figyelj az adagokra, és törekedj arra, hogy a 1/4 csészényi mennyiséget ne lépd túl.

Néha nehéz a gyerekeket rávenni arra, hogy zöldséget egyenek, de egy kis játékkal ötvözve nagyobb valószínűséggel kóstolják meg az egészséges falatokat. Kenj egy kis humuszt egy teljes kiőrlésű pitába, majd szeletelj fel nyers zöldségeket, például sárgarépát, uborkát és paprikát. Hagyd, hogy a gyerkőcök válasszanak zöldséget, és töltsék meg a pitát.

A chia mag tele van rostokkal, omega-3 zsírsavakkal és növényi eredetű fehérjékkel. Folyadékba áztatva kocsonyás állagot vesz fel, így kiválóan alkalmas pudingok alapanyagául. Próbáld ki ezt az egyszerű receptet egészséges nasiként, amelyet otthon vagy út közben is fogyaszthattok:

  • 1 evőkanál chia mag,
  • 1/3 csésze növényi alapú tej,
  • 1/2 csésze vegyes bogyósgyümölcs,
  • 1-2 teáskanál édesítőszer, például juharszirup vagy méz, ha szükséges.

Keverd össze a chia magot és a tejet egy kis tálban, majd fedd le, és legalább 30 percre tedd a hűtőbe. A végén add hozzá az édesítőszert, majd a tetejére a bogyós gyümölcsöket.

Tipp: Diétás recepteket keresel, amelyek támogatják a fogyókúrádat, de ízletesek és könnyen elkészíthetőek? Szerezd be szakácskönyvünket izgalmas, finom és egyszerű ételekért, hogy még könnyebben menjen a diéta!

Diétás tízórai az egész családnak

Egy finom szendvics diétás uzsonna lehet neked, de az egész család örömmel fogyasztja, ha elcsomagolod nekik napközbeni harapnivalónak. Ha egészséges szendvicset szeretnél készíteni, kezd teljes kiőrlésű kenyérrel, válassz hozzá egy fehérjeforrást, és ne felejtsd ki a zöldséget és a salátát sem. 

Íme néhány példa egészséges kombinációkra:

  • cheddar sajt és vékonyra szeletelt alma,
  • mozzarella sajt és paradicsomszeletek,
  • mogyoróvaj és banánszeletek,
  • pulykasonka és savanyúkáposzta,
  • ricotta sajt finomra vágott zöldségekkel keverve,
  • kemény tojás, avokádó és paradicsom,
  • krémsajt és uborkaszeletek.

Diétás tízórai lehet egy marék dióféle is.

Egészséges tízórai, amit a gyerek is szeretni fognak

Egészséges tízórai, amit a gyerek is szeretni fognak

A gyerekek gyakran megéheznek két étkezés között, de a legtöbb előre csomagolt keksz és nassolnivaló rendkívül egészségtelen. Gyakran tömve vannak finomított liszttel, hozzáadott cukorral és mesterséges összetevőkkel. A tízórai és az uzsonna remek alkalom ahhoz, hogy némi extra vitamint és ásványi anyagot csempéssz gyermeked étrendjébe. A feldolgozott nasik helyett töltsd meg a kicsi pocakját olyan teljes értékű élelmiszerekkel, amelyek energiát és fontos tápanyagokat biztosítanak számára.

Íme néhány gyerekbarát rágcsálnivaló, amelyek egyszerre egészségesek és finomak:

A joghurt kiváló nassolnivaló a gyerekeknek, mert jó fehérje- és kalciumforrás. Az ízesített joghurtok azonban magas cukortartalmúak, ezért válaszd inkább a sima változatot, és édesítsd friss gyümölccsel.

A gyümölcsturmix remek módja annak, hogy sok tápanyagot csempéssz egy kis nassolnivalóba. A turmixhoz zöldségeket is elrejthetsz, így a gyümölcsök édessége miatt a gyermeked jó esetben észre sem veszi a csalafintaságot. Használj friss alapanyagokat, és kerüld a magas cukortartalmú gyümölcsleveket.

Ízelítőként mutatunk egy bogyós smoothie receptet, amelyet más gyümölcsökkel is kipróbálhatsz:

Hozzávalók 4 adaghoz:

  • 2 csésze friss spenót,
  • 2 csésze fagyasztott bogyós gyümölcs,
  • 1 csésze natúr joghurt,
  • 1 csésze teljes tej vagy mandulatej, illetve
  • 1 evőkanál  méz (1 éves kor alatt ne használjuk!).

Helyezd az összes hozzávalót egy turmixgépbe, és keverd simára.

  • A házi készítésű banános zabsütik egészséges, finom snackek a gyerekeknek, amelyek édes ízüket finomított cukor helyett a banánpüréből nyerik.

Hozzávalók:

  • 3 érett banán, pürésítve,
  • 1/3 csésze kókuszolaj,
  • 2 csésze zabpehelyliszt,
  • 1/2 csésze csokoládéforgács vagy aszalt gyümölcs, valamint
  • 1 teáskanál vanília.

Keverd össze az összes hozzávalót egy tálban, majd egy kanál segítségével formázz kis halmokat a sütőpapírra, majd lapítsd ki kissé a kekszeket. Süsd 15-20 percig 175°C-on.

Gyorsan elkészíthető diétás uzsonna egyszerűen

Olyan diétás uzsonnát szeretnél, amely egy szemvillanás alatt elkészül, ízletes és ideális mennyiségben tartalmaz fehérjéket, szénhidrátokat, zsírsavakat, valamint rostot, 22-féle vitamint és ásványi anyagot? Az IdealBody® fehérje turmixporai 8 ínycsiklandó ízben készülnek, és csak egy kis tehéntejet vagy növényi tejet kell hozzájuk keverned, hogy elkészüljön az uzsonnád vagy a tízóraid. A turmixban található minőségi fehérjék eltelítenek, így nem leszel éhes a diéta alatt, ráadásul az izmaidat is segítenek megőrizni. 

Emellett diétás leveseink közül is választhatsz, biztosan találni fogsz olyan ízt, ami elnyeri a tetszésedet: a bűntudattal pedig nem kell foglalkoznod, hiszen kalóraszegény ételekről van szó, amelyeket direkt a fogyókúrázók igényei szerint alakítottunk ki.

Amennyiben pedig édes és sós ízeket is szeretnél, tehát szereted a leveseket és az uzsonnát is, most sós és édes csomagként is megvásárolhatod őket, levest és fehérjét együtt.

Maradt még kérdésed? Fordulj díjmentes tanácsadásért szakértőinkhez, akik minden segítséget megadnak a sikeres fogyókúrádhoz.

BLOG Miért nem működnek a divatdiéták? Miért nem működnek a divatdiéták? Miért nem működnek a divatdiéták?

Mik azok a divatdiéták, és hogyan befolyásolják táplálkozási szokásainkat? Miért nem érdemes bedőlni nekik, és milyen élelmiszereket válasszunk egészségünk érdekében?

#táplálkozás #életmód
Receptek Zabos-túrós amerikai palacsinta kollagénnel Zabos-túrós amerikai palacsinta kollagénnel Zabos-túrós amerikai palacsinta kollagénnel

Fogyj eredményesen akár sport nélkül is, szupergyors receptünkkel! Reggelire vagy uzsonnára is fogyaszthatod ezeket a kollagénnel dúsított palacsintákat. Tálald joghurttal és egy kevés bogyós gyümölccsel! 

#diétás reggeli #diétás édesség