BLOG

Étkezést helyettesítő shake: mikor és hogyan fogyaszd?

IdealBody®

A cikk szerzõje:

IdealBody®

 

A fogyókúrás shake rendkívül hatékony fegyver lehet a súlyfelesleg ellen vívott csatában, de vajon mit érdemes tudni ezekről a készítményekről? Mire használhatjuk az étkezést helyettesítő shake-et és mire jó a fogyasztó turmix? Mutatjuk, amit az étrend kiegészítő shake fogyasztásáról tudni érdemes.

Koplalás helyett étkezést helyettesítő shake

Koplalásos diéta vagy okosan összeválogatott étrend? Nem is kérdés, melyik a jó megoldás, ám a mindennapok során mégis hajlamosak vagyunk inkább nem enni, mint bonyolult recepteket követni. Pedig a rendszeres, kiegyensúlyozott étrend a diéta során még fontosabb, mint a mindennapi életben. A ’többször keveset’ elvet követve elkerülheted, hogy a rádtörő éhség miatt a leggyorsabb (és valószínűleg cseppet sem diétás) megoldást válaszd. Az étel mennyisége mellett ugyanis az étel minősége a másik olyan szempont, amin elbukhat a diétád. Nem elég, hogy kalóriaszegényen táplálkozol, egészséges, diétás étkezésnél figyelni kell a makrotápanyagok, azaz fehérjék, a szénhidrátok és a zsírok arányára is.

Egészséges szervezetnek diéta alatt az az optimális, ha a szénhidrátok a napi tápanyagbevitel 40-50%-át, a zsírok 20-30%-át, míg a fehérjék 30-40%-át teszik ki, így a lendületünket megőrizve, az izmaink védelmét is biztosítva fogyhatunk. Ám mivel ezt a rohanó mindennapokban sokszor nehéz kiszámolni és fejben tartani, hasznos kiegészítői lehetnek a diétádnak az étkezést helyettesítő shake nyújtotta lehetőségek.

Ajánlatunk
Limitált Íz

SÓS KARAMELLA ízű IdealBody® diétás fehérje turmixpor

GLUTÉNMENTES, 15 adag

Fogyj eredményesen, akár sport és életmódváltás nélkül is, a pikáns sós karamella ízű IdealBody turmixszal, ami valódi különlegesség, egyedi ízvilágot képvisel. Az étkezéshelyettesítő turmix fogyókúránkkal éhezés nélkül is leadhatod a plusz kilókat. Ez a több mint 19 éve működő diétás módszer többszázezer embernek segített már lefogyni, és egyedi összetételének hála a jojó effektustól sem kell tartanod. Gluténmentes, így az erre érzékenyek is bátran fogyaszthatják. 

9 190 Ft 18 Ft/g

Törlés

Étkezés helyettesítő ételek: diétás turmix, por vagy zabszelet?

Étkezést helyettesítő ételnek azokat a termékeket nevezzük, amik összetételüknek köszönhetően képesek kiváltani egy teljes értékű étkezést. Ez úgy lehetséges, hogy mindhárom makrotápanyagot tartalmazzák, ezen kívül megtalálhatók bennük a mikrotápanyagok, azaz rostok, vitaminok és ásványi anyagok is. Létezik már étkezéshelyettesítő shake, vacsora helyettesítő shake, sokféle por és étrendkiegészítő, amikre még kitérünk részletesebben is. 

Az azonban biztos, hogy az étkezést helyettesítő ételek egyre nagyobb népszerűségnek örvendenek, hiszen tökéletes és egyszerű megoldást kínálnak az elfoglalt, rohanó életmódot élőknek, akár az irodában, akár otthon a család mellett. Egy ilyen étkezéshelyettesítővel a megfelelő tápanyagbevitel biztosítása, tehát a fehérjék, szénhidrátok és zsírok megfelelő bevitele nagyon egyszerű, így még két megbeszélés közé is befér az egészséges és diétás ebéd elfogyasztása.

A makrotápanyagok szerepe fogyás, diéta alatt

Fehérjére, szénhidrátra, zsírokra szüksége van a szervezetnek – igen, mind a három tápanyagra. A táplálkozás és a diéta attól lesz egészséges, hogy ezeket a tápanyagokat milyen forrásból és milyen arányban visszük be. Tévedés, hogy a szénhidrát ellenség a diéta során, hiszen erre a makrotápanyagra ugyanúgy szükségünk van az egészségünk megőrzéséhez. A szénhidrát a táplálkozásunk egyik fő összetevője, csak nem mindegy, milyen formában és milyen mennyiségben fogyasztjuk.

Az energiát adó tápanyagok

Testünk első sorban zsírból és szénhidrátból nyeri az energiát, ezek azok a tápanyagok, amiknek köszönhetően végig tudunk csinálni egy húzós napot, és ezek felelnek legnagyobb mértékben a gyarapodó kilókért is.

Szénhidrátok

A szénhidrátok látják el legkönnyebben energiával a szervezetet, ezek a legalapvetőbb energiaforrásaink. A szénhidrátokon belül két nagy csoportot különböztetünk meg: az egyszerű szénhidrátok gyorsan megemelik a vércukorszintet, míg az összetett szénhidrátok nem terhelik meg olyan mértékben a vércukorszintet. 

Zsírok, Olajok

A zsírok szintén nélkülözhetetlen szerepet töltenek be a táplálkozásunkban, ám oda kell figyelni, hogy mennyit és milyen forrásból veszünk magunkhoz, hiszen kalóriatartalma kétszerese a szénhidráténak. Válaszd a növényi olajokat, illetve a halakat, de ezeket is mértékkel!

Kevesebb bevitt energia = éhségérzet?

A koplalásos diéták csapdája, hogy fogyókúra alatt pont a fent említett két makrotápanyag az, amit igyekszünk kerülni. Emiatt történik viszont az is, hogy az ember egy nem jól összerakott diéta alatt folyton éhes, hiszen a szervezet nem jut hozzá a szükséges energiához. Az IdealBody étkezést helyettesítő shake segítségével viszont koplalás és éhségérzet nélkül fogyhatsz.

Fehérjék szerepe az éhségérzet csökkentésébe

A fehérjék testünk építőkövei, ezekből épülnek fel a sejtjeink, ez izmaink fő építőanyaga,

és több hormon szintén fehérjéből áll. Amiért diéta alatt kiemelt szerepe van a fogyasztásának, az az, hogy fehérjéket lassabban emészti meg a szervezet, így fehérjedús táplálkozással hosszabban jóllakottnak érezhetjük magunkat.

Megfelelő mennyiségű fehérjét fogyasztani azonban nem mindig egyszerű, még nem vegán diétázóknak sem. Aki próbálta már a csirkemell + saláta párossal leadni a felesleges kilókat, az tudja, hogy pár nap után mennyire unalmas az ilyen étrend. Ilyenkor hasznosak a különböző fehérje pótló készítmények, amik segítenek, hogy könnyebben elérd a napi kitűzött fehérje bevitelt, és ezáltal a jóllakottság érzését. Ma már számos fehérjeszelet, fehérjepor, diétás shake, kollagén és más étrendkiegészítő közül választhatsz, ám ha nem bonyolítani, hanem egyszerűsíteni akarod az életed, akkor a megoldás az étkezés helyettesítő shake, amivel egy teljes étkezést kiválthatsz.

Mi az az étkezés helyettesítő shake?

Az étkezés helyettesítő shake valójában pontosan az, amit a neve mutat: egy olyan komplex összetételű turmix, ami minden tápanyagot tartalmaz, amire a szervezetnek szüksége van. Így bár a formája szokatlan, mégis egy teljes értékű étkezésnek felel meg. 

Az IdealBody étkezést helyettesítő turmix

Az IdealBody direkt fogyókúrához kifejlesztett komplex étkezéshelyettesítő turmixpora nem csupán kiegészítésként alkalmazható az egészséges étrend mellé, hanem 1 turmix önmagában helyettesít egy teljes értékű étkezést. 

Minden fontos tápanyagot tartalmaz, amire a szervezetnek szüksége van: 

  • a turmixokban 3 forrásból származó (szója, tej, joghurt), teljes értékű fehérje található, amik egymás hatását támogatják, így a nagyobb hatékonyságért nincs szükség extrém mennyiségű fehérje bevitelére. 
  • Az IdealBody turmixokban ezen kívül a szükséges mennyiségű szénhidrátok, rostok, zsírsavak, vitaminok és ásványi anyagok is megtalálhatók, amiknek köszönhetően a fogyás éhezés nélkül, egészséges módon történik. 
Klasszikus ízek
-10%

CSOKI ízű IdealBody® diétás fehérje turmixpor

GLUTÉNMENTES, 15 adag

Fogyj eredményesen, akár sport és életmódváltás nélkül is a legnagyobb közönségkedvenccel, a nugátos CSOKIS IdealBody® turmixszal, mely ízével minden édesszájúnak élvezetessé teszi a fogyókúrát. Az étkezéshelyettesítő turmix fogyókúránkkal éhezés nélkül is leadhatod a plusz kilókat. Ez a több mint 19 éve működő diétás módszer több százezer embernek segített már lefogyni, és egyedi összetételének hála, a jojó effektustól sem kell tartanod. Gluténmentes, így az erre érzékenyek is bátran fogyaszthatják. 

9 190 Ft helyett8 271 Ft 16 Ft/g

Törlés

VANÍLIA ízű IdealBody® diétás fehérje turmixpor

15 adag

Fogyj eredményesen, akár sport és életmódváltás nélkül is, a klasszikus VANÍLIA ízű IdealBody® turmixszal, ami valódi különlegesség, egyedi ízvilágot képvisel. Az étkezéshelyettesítő turmix fogyókúránkkal éhezés nélkül is leadhatod a plusz kilókat. Ez a több mint 19 éve működő diétás módszer több százezer embernek segített már lefogyni, és egyedi összetételének hála, a jojó effektustól sem kell tartanod.

9 190 Ft 18 Ft/g

Törlés
-10%

EPER ízű IdealBody® diétás fehérje turmixpor

15 adag

Fogyj eredményesen, akár sport és életmódváltás nélkül is a zamatos és habos EPER ízű IdealBody® turmixunkkal, ami valódi különlegesség, egyedi ízvilágot képvisel. Az étkezéshelyettesítő turmix fogyókúránkkal éhezés nélkül is leadhatod a plusz kilókat. Ez a több mint 19 éve működő diétás módszer több százezer embernek segített már lefogyni, és egyedi összetételének hála, a jojó effektustól sem kell tartanod.

9 190 Ft helyett8 271 Ft 16 Ft/g

Törlés

Az összetétel mellett az étkezés helyettesítő shake másik előnye, hogy a shake készítés gyorsabb, mint egy teafőzés, mégis hosszú órákra jóllakottságot biztosít. Ez azt jelenti, hogyha reggel bekészítesz a shakeredbe egy adag étkezést helyettesítő turmixot, akkor a nap során bárhol és bármikor elfogyaszthatod az egészséges, főétkezésnek megfelelő turmixodat. A turmixok édes ízei ráadásul változatosságot is jelentenek a hús és zöldség központú diétában. 

Súlyfelesleg leadása shake diéta segítségével

Ha a legjobb étkezést helyettesítő terméket keresed, akkor azzal fogsz találkozni, hogy megoszlanak a diet shake vélemények. Természetesen szerintünk az IdealBody fogyasztó shake a legjobb erre a célra, de adunk pár olyan szempontot, amivel márkafüggetlenül meg tudod állapítani, hogy az adott termék elég jó fogyókúrás shake-e számodra. 

Mindig olyan étkezést helyettesítő shake legyen a választásod, ami:

  • Komplex összetételű, nem csak fehérjét tartalmaz.
  • A fehérje mellett van benne szénhidrát, zsír, rost is.
  • Szintén tartalmazzon minél többféle vitamint és ásványi anyagot
  • Válassz megbízható, hosszú évek óta népszerű márkát a legújabb trendek helyett.
  • Olyan étkezés helyettesítő shake márkát válassz, ahol a termékek mellett diétás tanácsot, könnyen követhető módszert, fogyókúrás recepteket is kapsz a turmixok mellé.

Mit tanultunk a fogyókúrás shake használatáról?

Diéta alatt kiemelten fontos odafigyelni a makrotápanyagok, tehát a fehérjék, szénhidrátok és zsírok arányára a táplálkozásban.

Rohanó napokon, vagy a diéta változatossá tételére legjobb és legegyszerűbb megoldás, ha teljes étkezést helyettesítő shake-el váltasz ki egy vagy két étkezést.

Az IdealBody étkezés helyettesítő shake italok ideális arányban tartalmaznak minden tápanyagot és vitamint, amire a szervezetednek szüksége van, így egészséges módon adhatod le a nem kívánt kilókat. 

Ha téged is kíváncsivá tettek a finom, édes turmixok, a változatos étkezést helyettesítő porok, akkor  nézz szét az IdealBody étkezés helyettesítők között, ahol a klasszikus csoki eper- vanília íz mellett olyan különlegességeket is találsz, mint a sós karamella, a piña colada vagy a marcipánra emlékeztető pisztácia ízű turmix.

Különleges ízek
Limitált Íz

SÓS KARAMELLA ízű IdealBody® diétás fehérje turmixpor

GLUTÉNMENTES, 15 adag

Fogyj eredményesen, akár sport és életmódváltás nélkül is, a pikáns sós karamella ízű IdealBody turmixszal, ami valódi különlegesség, egyedi ízvilágot képvisel. Az étkezéshelyettesítő turmix fogyókúránkkal éhezés nélkül is leadhatod a plusz kilókat. Ez a több mint 19 éve működő diétás módszer többszázezer embernek segített már lefogyni, és egyedi összetételének hála a jojó effektustól sem kell tartanod. Gluténmentes, így az erre érzékenyek is bátran fogyaszthatják. 

9 190 Ft 18 Ft/g

Törlés
Készlethiány Limitált Íz

PIÑA COLADA ízű IdealBody® diétás fehérje turmixpor

várható: 2024. júniusa

Fogyj eredményesen, akár sport és életmódváltás nélkül is, a nyáriasan ütős, PIÑA COLADA ízű Idealbody® turmixszal. Az étkezéshelyettesítő turmix fogyókúránkkal éhezés nélkül is leadhatod a plusz kilókat. Ez a több mint 19 éve működő diétás módszer több százezer embernek segített már lefogyni, és egyedi összetételének hála, a jojó effektustól sem kell tartanod.

Ez a termék csomagban kedvezőbb: BASIC S - 14 napos fogyókúrás alapcsomag 

9 190 Ft 18 Ft/g

Kedvenc Kedvenc
Törlés
Készlethiány

PISZTÁCIA ízű IdealBody® diétás fehérje turmixpor

várható: 2024. júliusa

Fogyj eredményesen, akár sport és életmódváltás nélkül is a PISZTÁCIA ízű IdealBody® turmixszal, ami valódi különlegesség, krémesen lágy, marcipános beütéssel egyedi ízvilágot képvisel. Az étkezéshelyettesítő turmix fogyókúránkkal éhezés nélkül is leadhatod a plusz kilókat. Ez a több mint 19 éve működő diétás módszer több százezer embernek segített már lefogyni, és egyedi összetételének hála, a jojó effektustól sem kell tartanod.

9 190 Ft 18 Ft/g

Kedvenc Kedvenc
Törlés
BLOG Miért nem működnek a divatdiéták? Miért nem működnek a divatdiéták? Miért nem működnek a divatdiéták?

Mik azok a divatdiéták, és hogyan befolyásolják táplálkozási szokásainkat? Miért nem érdemes bedőlni nekik, és milyen élelmiszereket válasszunk egészségünk érdekében?

#táplálkozás #életmód
Receptek Zabos-túrós amerikai palacsinta kollagénnel Zabos-túrós amerikai palacsinta kollagénnel Zabos-túrós amerikai palacsinta kollagénnel

Fogyj eredményesen akár sport nélkül is, szupergyors receptünkkel! Reggelire vagy uzsonnára is fogyaszthatod ezeket a kollagénnel dúsított palacsintákat. Tálald joghurttal és egy kevés bogyós gyümölccsel! 

#diétás reggeli #diétás édesség