BLOG

Mire jó a protein? A fehérjepor hatása és használata

IdealBody®

A cikk szerzõje:

IdealBody®

 

A protein az egyik legfontosabb makro tápanyagunk, ami az izomépítéshez és a fogyáshoz is elengedhetetlen. De vajon mit érdemes tudni a fehérjeporokról, shakekről? A fehérjepor fogyasztása mikor ajánlott, és mi a protein hatása nőkre? Lássuk a legfontosabb válaszokat a fehérjepor mire jó kérdésre!

Mit érdemes tudni a fehérjeporokról, shakekről?

Szinte már alapvetésnek számít, hogy a jó diéta főként fehérje alapú. De mik is azok a fehérjék, és miért elengedhetetlen a fogyasztásuk? Ehhez legelőször a táplálkozásunk alapjaival kell tisztában lennünk, vagyis nézzük, mi az a protein?

A protein, a három makrotápanyagunk egyike

A legfontosabb tápanyagaink a fehérjék, a szénhidrátok es a zsírok, az úgynevezett makrotápanyagok. Ez az a három tápanyag, ami az étkezésünk vázát adja, és egyik sem kihagyható az egészséges, kiegyensúlyozott életmódhoz. Fehérjére, szénhidrátra, zsírokra szüksége van a szervezetnek, ezért bármilyen olyan diétát látsz, ami valamelyik tápanyag (leggyakrabban a szénhidrát) teljes megvonását írja elő, kezdj gyanakodni, hogy itt nem az egészséges fogyás lesz az elsődleges szempont. 

Amellett, hogy mindhárom makrotápanyag szerepet kap a mindennapi étkezések során, a táplálkozás attól lesz egészséges, hogy ezeket a tápanyagokat milyen forrásból es milyen arányban visszük be. Egészséges szervezetnek diéta alatt az az optimális, ha a szénhidrátok a napi tápanyag bevitel 40-50%-át, a zsírok 20-30%-át, míg a fehérjék 30-40%-át teszik ki, igy a lendületünket megőrizve, az izmaink védelmét is biztosítva fogyhatunk. Ráadásul így a változatos, izgalmas étkezéseket is könnyebb kialakítani, ami szintén fontos szempont, ha hosszú távon gondolkozunk egészségesebb életmódban.

Mire jó a protein?

A három makrotápanyag közül lássuk részletesebben, hogy mire jó a fehérjepor, azaz a protein. A fehérjék testünk építőkövei, ezekből épülnek fel a sejtjeink, ez izmaink fő építőanyaga, és több hormon szintén fehérjéből áll. A fehérje hatása a szervezetre tehát nagyon átfogó, korántsem csak a fitnesz versenyzőknek van rá szükségük, amit a fehérjeporok népszerűsége is jól mutat.

Mielőtt továbbmennénk a protein szerepére és a fehérjeporok tulajdonságaira, még egy érdekességet elárulunk a fehérjékről. A bevitt fehérje hasznosságát az úgynevezett biológiai érték mutatja, ez jelzi, hogy egy adott táplálék fehérjéinek hány százalékát tudja szervezetünk saját fehérjéinek felépítésére felhasználni. Például a tojás és az anyatej biológiai értéke 100, tehát teljes mértékben hasznosulnak szervezetünkben. A különböző fehérjekészítményeken gyakran találkozhatunk 100 fölötti értékkel, az IdealBody® étkezéshelyettesítő turmixpor biológiai értéke átlagosan 160, tehát nagyon jól hasznosul a szervezetben.

Neked ajánlott turmixporok
-10%

CSOKI ízű IdealBody® diétás fehérje turmixpor

GLUTÉNMENTES, 15 adag

Fogyj eredményesen, akár sport és életmódváltás nélkül is a legnagyobb közönségkedvenccel, a nugátos CSOKIS IdealBody® turmixszal, mely ízével minden édesszájúnak élvezetessé teszi a fogyókúrát. Az étkezéshelyettesítő turmix fogyókúránkkal éhezés nélkül is leadhatod a plusz kilókat. Ez a több mint 19 éve működő diétás módszer több százezer embernek segített már lefogyni, és egyedi összetételének hála, a jojó effektustól sem kell tartanod. Gluténmentes, így az erre érzékenyek is bátran fogyaszthatják. 

9 190 Ft helyett8 271 Ft 16 Ft/g

Törlés
-10%

EPER ízű IdealBody® diétás fehérje turmixpor

15 adag

Fogyj eredményesen, akár sport és életmódváltás nélkül is a zamatos és habos EPER ízű IdealBody® turmixunkkal, ami valódi különlegesség, egyedi ízvilágot képvisel. Az étkezéshelyettesítő turmix fogyókúránkkal éhezés nélkül is leadhatod a plusz kilókat. Ez a több mint 19 éve működő diétás módszer több százezer embernek segített már lefogyni, és egyedi összetételének hála, a jojó effektustól sem kell tartanod.

9 190 Ft helyett8 271 Ft 16 Ft/g

Törlés

VANÍLIA ízű IdealBody® diétás fehérje turmixpor

15 adag

Fogyj eredményesen, akár sport és életmódváltás nélkül is, a klasszikus VANÍLIA ízű IdealBody® turmixszal, ami valódi különlegesség, egyedi ízvilágot képvisel. Az étkezéshelyettesítő turmix fogyókúránkkal éhezés nélkül is leadhatod a plusz kilókat. Ez a több mint 19 éve működő diétás módszer több százezer embernek segített már lefogyni, és egyedi összetételének hála, a jojó effektustól sem kell tartanod.

9 190 Ft 18 Ft/g

Törlés

Hogyan használja fel a szervezet a proteint? 

Az emésztés során szervezetünk a komplex fehérjemolekulákat aminosavakká bontja, és ezek kerülnek a sejtekhez, ahol különböző felépítő folyamatokban vesznek részt, amire éppen szükség van. Nemcsak az izomsejteket regenerálja a szervezeted a bevitt proteinből, hanem ha kell, idegsejtek, hajszálak, vagy épp porcszövet használja fel. Vagyis a fehérjepor akkor is nagy szövetségesed, ha nem sportolsz. Amikor legközelebb azon gondolkodsz, hogy a protein por mire jó, jusson eszedbe ez a rengeteg láthatatlan, ám fontos funkció!

Kollagén, az egyik legfontosabb vázfehérje

Tudtad, hogy maga a kollagén is egy fehérjefajta? Leggyakrabban a bőr fiatalságának megőrzése kapcsán hallunk róla, pedig a kollagén az emberi test egyik legfontosabb fehérjéje, olyan, mint a ruhában az elasztán. A kollagén egy stabil vázat biztosít a szöveteknek és szinte mindenhol jelen van, ahol rugalmasságra van szükség. A szívbillentyűktől kezdve az erek falán, a szervek burkán át egészen az izmokig és a bőrig szerte a testünkben megtalálható a kollagén. Jelen van még a csontokban, porcokban, de még a fogakban és a szemben is! 

A kollagénnek összesen 28 fajtáját lehet megkülönböztetni, de jó tudni, hogy ennek legnagyobb százalékát az 1-es, 2-es, 3-as típusa teszi ki. Szerkezete egy spirálra hasonlít, ami több száz aminosavat láncol össze. A kollagén úgy funkcionál, mint egy “természetes összetartó erő”, feladata nem más, mint összetartani a sejteket a megfelelő működésük érdekében.

Akár bőröd feszességének megőrzésére, akár a fehérjebevitel pótlására próbáld ki kollagén termékcsaládunkat, a Collagen Cocktail-t, ami a kollagén mellett elasztinnnal és hialuronsavval támogatja szervezetedet! 

Próbáld ki kollagénjeinket!
Készlethiány

MÁLNÁS Kollagén Komplex italpor

300 g, 30 napra

Üdítően zamatos málna ízű kollagén italpor, több mint 9000 mg hidrolizált kollagénnel, hialuronsavval, acai bogyó és csipkebogyó kivonattal, hozzáadott vitaminokkal. Két különböző típusú kollagént tartalmaz a bőr szépségéért és az ízületek egészségéért.

8 499 Ft 24 Ft/g

Kedvenc Kedvenc
Törlés

BARACK ízű COLLAGEN COCKTAIL komplex folyékony kollagén

500 ml, 9.600 mg kollagén/adag

Feszes bőr, fiatalos kinézet bármilyen életkorban? Próbáld ki a barack ízű kollagén-hialuronsav-elasztin komplexet, és élvezd a mesterhármas hatást. DÍJNYERTES FORMULA!

8 490 Ft 17 Ft/ml

Törlés

GYÜMÖLCS ízű COLLAGEN COCKTAIL komplex folyékony kollagén

500 ml, 9.600 mg kollagén/adag

Tegyél a feszes, fiatalos bőrért minden életkorban! Támogasd kollagén-hialuronsav-elasztin komplexszel bőrödet, és élvezd a mesterhármas hatást. DÍJNYERTES FORMULA!

8 490 Ft 17 Ft/ml

Törlés

Fehérje hatása az izomépítésre és a fogyásra

A fehérjék tehát testünk legalapvetőbb építőkövei, így megfelelő mennyiségű és minőségű fogyasztásuk nélkülözhetetlen az egészséges élethez. Ez nőkre és férfiakra is igaz, téves elképzelés az, hogy fehérjékre csak a férfiaknak van szükségük.

A fehérje nem csak izomépítés és diéta során hasznos, hiszen mint írtuk, minden sejtünk alapvető alkotóeleme a fehérje. Szükséges az idegsejtek, izomsejtek, a szív, és gyakorlatilag minden szervünk felépítéséhez és működéséhez. A fehérjékre szüksége van a bőrödnek, hajadnak, a körmeidnek is, sőt az ízületeid, hormonjaid, immunrendszered sem működne fehérjék nélkül. 

Fehérje por mire jó? Fehérje hatása az izomépítésre

A megemelt fehérjebevitel nélkülözhetetlen az izomépítés során, hiszen mint láttuk, izmainknak is a fehérje a fő alkotóeleme. Hiába edzel minden nap órákat, ha nem viszel be elegendő fehérjét, az izmoknak nem lesz tápanyaguk, nem lesz miből épülniük. A fehérje ráadásul segíti a szervezet regenerációját, így egy kemény edzés után duplán hálásak lesznek érte az izmaid. Ugyanez a pozitív hatás érvényesül akkor is, ha az izomzat megtartása a cél: fehérjében szegény étrend mellett sajnos az izmos nagyon könnyen leépülnek, elveszítik a tömegüket.

Fehérjeporok a diétában: mi a protein hatása a fogyásra?

Diétázók között szinte egyetértés van abban, hogy a fehérjében gazdag étrend segít fogyni, azonban ez igényel némi magyarázatot. A fehérjepor fogyáshoz valóban hasznos, de a mögöttes okot értenünk kell: a fehérje nem egy zsírégető csodaszer, viszont a proteinek tulajdonsága, hogy lassabban lehet megemészteni őket, mint a szénhidrátot és a zsírokat, ezáltal hosszabb időre biztosítják a jóllakottságot. Ráadásul nehezen raktározódnak el és az emésztésük több energiát igényel. Ezért van az, hogy a szénhidrátok rovására növelt fehérjebevitel segíti a súlyvesztést. 

Miben van fehérje?

A protein legáltalánosabb forrásai a húsok és a tejtermékek. A legjobb fehérjeforrások közé soroljuk a csirke-, a pulyka- és a halhúst, a tenger gyümölcseit, a tofut, a görög joghurtot, a babot, a lencsét, a túrót és a tojást.

Fehérjeporok: a megemelt fehérjeszükséglet legegyszerűbb forrásai

A megfelelő mennyiségű fehérjebevitel tehát nagyon fontos, ám a mindennapi táplálkozással néha nehezen megoldható. Senki nem akar reggeltől estig csirkehúst enni, így a fehérjeporok népszerűsége ugrásszerű növekedésen ment át az elmúlt években.

Fehérjeporok két nagy típusa

Szerepük, használatuk szerint két nagy csoportba sorolhatjuk a fehérjeporokat. Vannak az étkezést kiegészítő, általában szinte csak fehérjét tartalmazó termékek, amiket a normál étkezések mellett, azok kiegészítőjeként kell fogyasztani. Ezeket a termékeket általában sportolás kiegészítésként használják regeneráció, izomépítés céljából. Alacsony kalóriatartalmúak, így a laktató hatásuk csekély, hiszen csak az izmok táplálékául szolgálnak. 

Ezzel szemben az étkezést helyettesítő fehérjekészítmények, mint amilyen az IdealBody fehérje shake is, önmagukban helyettesítenek egy étkezést, nem kell a turmix mellé mást fogyasztani. Ezek a komplex összetételű turmixok minden szükséges tápanyagot tartalmaznak, és elsősorban fogyókúrázáshoz ajánlják őket.

Ezen kívül vannak még olyan speciális gyógyászati célra szánt élelmiszerek, amik a hipoproteinémia kezelésére szolgálnak (például a Protifar mire jó kérdésre is ez a válasz), ám ezekre most nem térünk ki bővebben, hiszen a kóros fehérjehiány már orvosi kezelést igényel.

Ajánlatunk

BANÁN ízű IdealBody® diétás fehérje turmixpor

GLUTÉNMENTES, 15 adag

Fogyj eredményesen, akár sport és életmódváltás nélkül is az egzotikusan lágy BANÁN ízű IdealBody® turmixszal, ami valódi különlegesség, egyedi ízvilágot képvisel. Az étkezéshelyettesítő turmix fogyókúránkkal éhezés nélkül is leadhatod a plusz kilókat. Ez a több mint 19 éve működő diétás módszer több százezer embernek segített már lefogyni, és egyedi összetételének hála, a jojó effektustól sem kell tartanod. Gluténmentes, így az erre érzékenyek is bátran fogyaszthatják.

9 190 Ft 18 Ft/g

Törlés

Miért érdemes fehérjét fogyasztani, akkor is, ha nem sportolsz?

Legfőképpen azért mert szervezetünk minden sejtjének szüksége van rá. Diéta során, a lecsökkent étkezés és tápanyagbevitel miatt könnyen alakul ki fehérjehiány, pedig a fehérje elengedhetetlen ahhoz, hogy az izmok védelme mellett elsősorban zsírból fogyj. Ha a normál napi étrended nem tartalmaz elég fehérjét, akkor a szervezeted nem az izmaidat fogja ellátni fehérjével, hanem azokra a helyekre irányítja az aminosavakat, ahol legnagyobb szükség van rájuk.

Tényleg nem károsak a fehérje készítmények?

A fehérjeporok veszélyeiről számos téves információ kering az interneten. A fehérjeporokat a mai napig övezi egy rossz hírnév, amit a „gyuro porok” elterjedésének köszönhetnek. Vannak, akik összetévesztik a különböző, akár hormonokat és szteroidokat is tartalmazó teljesítményfokozókat a bárki által szedhető, biztonságos fehérjekészítményekkel. Míg a versenyfelkészülésben használt szerek a teljesítményt helyezik előtérbe, a fehérjeporok és turmixok az ideális forma elérését és a diétát segítik és megfelelnek az egészséges életmód elvárásainak. Bármilyen fehérje protein vagy whey protein fehérjeport válassz is, ha megbízható márkát és megbízható minőségű terméket veszel, akkor egészen biztosan nem lehet bajod a fehérjeporok fogyasztásától.

Miért érdemes fehérjeport fogyasztani edzés és diéta mellett?

Nos, legelső sorban ezért, hogy a megfelelő fehérjebevitelt biztosítsuk. De ami talán ugyanilyen lényeges: a mai fehérjeturmixok finomak, jól oldódnak, és bármikor, bárhol fogyasztható fehérjepótlást biztosítanak. 

Az IdealBody például egy komplex étkezéshelyettesítő turmixpor, ami önmagában helyettesít egy teljes értékű étkezést. Ez azt jelenti, hogy amelyik étkezésre turmixot fogyasztottál, arra az étkezésre már nem kell semmi mást enned. A turmix ideális mennyiségben tartalmazza azokat a tápanyagokat, amire a szervezetnek a megfelelő működéshez és anyagcsere-folyamatokhoz szüksége van:

  • 40% egyedi összetételű, három különböző forrásból származó fehérjét – a jobb felszívódás és az izomzat megtartása érdekében.
  • Természetes szénhidrátokat, rostot és zsírsavat a jó közérzetért – hogy kiegyensúlyozott, fejfájásmentes, lendületes maradj a diéta alatt is.
  • 23-féle vitamint és ásványi anyagot – hogy vitamindús maradjon a táplálkozásod.

A turmixban található minőségi fehérjék eltelítenek, így nem leszel éhes a diéta alatt, ráadásul rábírják a szervezetet a zsírraktárak lebontására az izom megtartása mellett. Nézd meg mennyeien finom, édes és gyümölcsös ízeinket, amikkel diéta alatt sem kell lemondanod a desszert élményről! 

Ajánlatunk
Limitált Íz

SÓS KARAMELLA ízű IdealBody® diétás fehérje turmixpor

GLUTÉNMENTES, 15 adag

Fogyj eredményesen, akár sport és életmódváltás nélkül is, a pikáns sós karamella ízű IdealBody turmixszal, ami valódi különlegesség, egyedi ízvilágot képvisel. Az étkezéshelyettesítő turmix fogyókúránkkal éhezés nélkül is leadhatod a plusz kilókat. Ez a több mint 19 éve működő diétás módszer többszázezer embernek segített már lefogyni, és egyedi összetételének hála a jojó effektustól sem kell tartanod. Gluténmentes, így az erre érzékenyek is bátran fogyaszthatják. 

9 190 Ft 18 Ft/g

Törlés

Az étkezéshelyettesítő turmixok népszerűségét növeli, hogy fogyasztásukkal még egy rohanós napon is könnyen tartható a diétás, fehérjében gazdag étrend. A koplalás vagy a gyorsétterem helyett egy fehérjeturmix gyorsan felszívódó magas minőségű tápanyagot biztosít, ami nem hizlal. Fogyaszthatod reggel, hogy megadja a kellő lendületet, este nassolás helyett, és edzés után, a fehérje raktárak feltöltésére is. 

Protein por használata, fogyasztása

Mivel tudjuk, hogy a hétköznapokban nincs mindig lehetőség naponta több fogást összeállítani, ezért az IdealBody fehérje shake-et úgy állítottuk össze, hogy önmagában alkalmas legyen egy-egy étkezés kiváltására. Az étkezéshelyettesítő turmixok megfelelnek a diétás táplálkozás alapelveinek, teleraktuk őket magas biológiai értékű fehérjével, jó szénhidrátokkal és zsírsavakkal, valamint 22-féle vitaminnal és ásványi anyaggal, hogy tökéletesen és teljeskörűen biztosítsák a szervezeted számára azt, ami egy egészséges étkezéstől elvárható. Fogyaszthatod bármelyik étkezés kiváltására, a fehérje por hatása mindenképpen megmutatkozik, azt azonban ne feledd: a turmix nem desszert! Ne egy háromfogásos ebéd után idd édesség gyanánt, mert így garantáltan nem fog fogyasztani. Idd vacsora vagy reggeli helyett, és figyeld az olvadó kilókat!

Neked ajánljuk!

BASIC S - 14 napos fogyókúrás alapcsomag

3 turmix

Fogyj eredményesen, akár sport és életmódváltás nélkül is, az IdealBody 14 napos turmix diétával! Étkezéshelyettesítő turmix fogyókúránkkal végre éhezés nélkül is leadhatod a plusz kilókat. Ez a több mint 19 éve működő diétás módszer több százezer embernek segített már lefogyni, egyedi összetételének hála a jojó effektustól sem kell tartanod. 

Ezt lehet bőrfeszesítő csomagban is venni: KOMPLEX S - 14 napos fogyókúrás prémium csomag

27 570 Ft 18 Ft/g

Törlés

MEGGY ízű IdealBody® diétás fehérje turmixpor

15 adag

Fogyj eredményesen, akár sport és életmódváltás nélkül is a keserédes, üdítően gyümölcsös MEGGYES IdealBody® turmixszal, ami valódi különlegesség, egyedi ízvilágot képvisel. Az étkezéshelyettesítő turmix fogyókúránkkal éhezés nélkül is leadhatod a plusz kilókat. Ez a több mint 19 éve működő diétás módszer több százezer embernek segített már lefogyni, és egyedi összetételének hála, a jojó effektustól sem kell tartanod.

9 190 Ft 18 Ft/g

Törlés

KOMPLEX S - 14 napos fogyókúrás prémium csomag

3 turmix, Antioxidáns+kollagén kapszula

Fogyj eredményesen, akár sport és életmódváltás nélkül is, az IdealBody 14 napos turmix diétával! Étkezéshelyettesítő turmix fogyókúránkkal végre éhezés nélkül is leadhatod a plusz kilókat. Ez a több mint 19 éve működő diétás módszer több százezer embernek segített már lefogyni, egyedi összetételének hála a jojó effektustól sem kell tartanod. Bízd magad a korábbi Turbó Diétára, melynek új neve IdealBody. Ne feledd, a minőség a régi, csak a neve változott!

Azért, hogy a fogyás folyamata alatt is megőrizd bőröd rugalmasságát, a csomagot egy doboz Antioxidáns+kollagén kapszulával egészítettük ki. A kapszula segíti szervezetedet a sejtek oxidatív stresszel szembeni védelmében is. 

30 960 Ft

Törlés

Hogy készítsd el?

Az IdealBody turmixokat alapvetően tejjel készítjük. Állati eredetű tejjel készítve 4 mérőkanál (35 g) turmixpor 250 ml 1,5% tejben elkeverve adja a legideálisabb shake-et, növényi tejjel készítve  5 mérőkanál (kb. 43g) turmixpor kell 250 ml (1%-nál alacsonyabb zsírtartalmú) növényi tejbe. Ezzel a plusz egy kanállal a kieső fehérjetartalmat pótolod, nem viszel be extra kalóriát. Edzés előtt vagy után kipróbálhatod vízzel hígítva is a turmixot, így még jobb a fehérje felszívódása. Az íze vízzel is nagyon finom, kísérletezz bátran! 

Gyakran ismételt kérdések

Mostanra remélhetőleg már mindent tudsz a fehérjék szerepéről, de azért lássuk azokat a leggyakraban ismételt kérdéseket, amiket diétázónk 2004 óta feltettek nekünk a fehérjeporokról. 

Miért fontos a protein a szervezet számára? 

A fehérjék szervezetünk legfontosabb építőkövei. Fehérjéből épülnek fel a sejtjeink, minden szervünk, így fogyasztása elengedhetetlen az egészséges életmódhoz. Tehát a válasz a mire jó a protein por kérdésre: gyakorlatilag mindenre.

Miért olyan nehéz elegendő fehérjét fogyasztani? 

Szervezetünk egy étkezés alkalmával körülbelül 30 g proteint képes hasznosítani, azonban a napi 5 étkezésből csak 1-2 tartalmaz ilyen mennyiségű fehérjét. Sem a tészta alapú ételek, sem a gyümölcsök, sem a legtöbb leves nem tartalmaz elég fehérjét, így fontos, hogy fehérjekészítmények segítségével biztosítsuk szervezetünk fehérjeszükségletét. 

Milyen pozitív hatásai vannak a fehérjeporoknak?

Amellett a nem elhanyagolható szempont mellett, hogy segítenek az egészség megőrzésében, elengedhetetlen szerepük van az izomépítésben és a diétában is. Fogyasztásukkal hosszabb ideig érezheted jóllakottnak magad, és segít abban is, hogy elsősorban zsírból, ne pedig izomból fogyj.

Honnan érdemes beszerezni a protein shaket? 

Amikor táplálékkiegészítőt választasz, fontos, hogy megbízható, ellenőrizhető márkát válassz. A név nélküli, újonnan megjelent termékek helyett válassz ismert, hosszú évek óta jelenlévő, megbízható márkát, mint amilyen az IdealBody fehérje shake

Konklúzió: Mit tanultunk a fehérjékről?

A fehérjék testünk legfontosabb építőkövei, amik nélkül nem lehet egészségesnek lenni. Ha tehát legközelebb téged is megkérdez egy ismerős, hogy a fehérje mire jó, bátran mondd meg neki: mindenre!

Ennél picit pontosabb válasz a protein mire jó kérdésre, hogy a fehérjéknek kiemelt szerepük van diéta és izomépítés során. A koplalásmentes diéta nem lehet teljes megemelt fehérjebevitel nélkül.

A megfelelő fehérjebevitelt nem egyszerű pusztán étkezéssel biztosítani, ezért hasznos a pótlása valamilyen proteinpor fogyasztásával. Ezek a fehérjeporok nem csak villámgyors alternatívái a húsevésnek, de édes ízükkel feldobják a diéta egyhangúságát is. Ha te is kedvet kaptál egy kis édes fehérjepótláshoz, próbáld ki az IdealBody fehérjeturmixokat, amik változatos és izgalmas ízekben várnak a webshopunkban. Válogass mennyeien finom turmixaink közül, de vigyázz: könnyű beleszeretni!

BLOG Miért nem működnek a divatdiéták? Miért nem működnek a divatdiéták? Miért nem működnek a divatdiéták?

Mik azok a divatdiéták, és hogyan befolyásolják táplálkozási szokásainkat? Miért nem érdemes bedőlni nekik, és milyen élelmiszereket válasszunk egészségünk érdekében?

#táplálkozás #életmód
Receptek Zabos-túrós amerikai palacsinta kollagénnel Zabos-túrós amerikai palacsinta kollagénnel Zabos-túrós amerikai palacsinta kollagénnel

Fogyj eredményesen akár sport nélkül is, szupergyors receptünkkel! Reggelire vagy uzsonnára is fogyaszthatod ezeket a kollagénnel dúsított palacsintákat. Tálald joghurttal és egy kevés bogyós gyümölccsel! 

#diétás reggeli #diétás édesség