BLOG

Fogyás koplalás nélkül – Így lehetséges

IdealBody®

A cikk szerzõje:

IdealBody®

 

Elérhető a fogyás koplalás nélkül? Igen! Ehhez viszont tudni kell, hogy miből és mennyit ehetsz — az éhségérzet viszont messze el fog kerülni! 

Fogyás koplalás nélkül – Így lehetséges

Legtöbbször a fogyást fájdalmas koplalással, állandó éhségérzettel és jelentős pszichológiai kényelmetlenséggel kapcsoljuk össze, ami el is veszi a kedvünket attól, hogy belekezdjünk a diétába, és foglalkozzunk a túlsúly kezelésével. Sokan egyszerűen megtagadjuk a koplalás nélküli fogyókúra lehetőségét, mivel véleményük szerint egyszerűen lehetetlen fogyni éhezéstől mentesen. Valójában a böjt és az étkezés drasztikus korlátozása messze nem a legjobb módja a felesleges kilók kezelésének. Vannak azonban rendkívül hatékony fogyókúrás programok, amelyek segítségével gyorsan, éhezés nélkül fogyhatsz, csupán egy-két nagyon egyszerű szabályt kell betartanod. Nem tudod, hogyan fogyj gyorsan koplalás nélkül? Cikkünkben eláruljuk! 

A fogyás koplalás nélkül is lehetséges?  

Az igazság az, hogy igen. Sőt, kijelenthetjük, hogy a fogyás sport nélkül is lehetséges. A súlyfelesleg akkor jelentkezik, amikor több kalóriát viszel be a szervezetedbe, mint amennyit elégetsz, és amennyire a szervezetednek egyébként szüksége van. Éppen emiatt például a legtöbb profi diétázó (pl.: testépítők) nem hogy koplalnak, hanem valójában többet esznek diétájuk alatt!
Mindenki tudja, hogy a fogyás fő szabálya az elfogyasztott kalóriák számának csökkentése, ami hiányt okoz. Ha azonban egyszerűen megtiltjuk magunknak az evést, vagy divatos diétákhoz folyamodunk, nem valószínű, hogy elérjük a dédelgetett célunkatt. Inkább ellenkezőleg… Ezért bölcsen korlátoznunk kell magunkat az étkezésben is. Itt lép érvénybe a kalóriadeficit - vagyis kevesebb kalóriát viszünk be a szervezetünkbe, mint amennyi energiára szükségünk van. A kalóriadeficit a koplalás nélküli fogyás kulcsa, akár a kalóriabevitel csökkentésével, akár a fizikai aktivitásunk növelésével érjük el –mondják a szakemberek. 
A táplálkozás megfelelő megszervezéséhez az egészség károsodása nélkül, be kell tartanunk a kiegyensúlyozott és rendszeres táplálkozás elveit. Fontos, hogy ne csak a kalóriák, hanem a tápanyagok, például fehérjék, zsírok és szénhidrátok iránti igényét is figyelembe vegyük. A cél tehát nem feltétlenül az étel mennyisége, hanem annak a minősége lesz a diétánk során.


A koplalás nélküli fogyás alapszabályai:

  • Este ne együnk szénhidrátot
  • Reggel teljesértékű szénhidrátot fogyasszunk (pl.: teljes kiőrlésű termékek)
  • Kerüljük a cukros ételeket, üdítőket
  • Fogyasszunk sok folyadékot (lehetőleg vizet)
  • Étkezzünk sokszor keveset. Napi 3 helyett 5-6 alkalommal étkezzünk, kisebb mennyiségben, például fél adagokat. 
  •  +1: Használjunk étrendkiegészítőket, táplálékkiegészítőket – például IdealBody fogyókúrás étkezéshelyettesítő fehérjeturmixot.  

Neked is segítünk 

Az eredményes koplalás nélküli fogyáshoz tehát egy kicsit muszáj lesz számolgatnunk. Az IdealBody-val azonban egy egyszerűbb lehet a diétád, diéta tervezőnkkel mindent kiszámolunk neked, amire szükséged van, és a számodra megfelelő útmutatást is megkapod tőlünk. Fogyókúrás étkezéshelyettesítő fehérjeturmixszainkkal ráadásul kevesebbet kell logisztikáznod és főznöd, mivel egy teljes értékű étkezést kiválthatsz velük, miközben a szervezeted mindent megkap, amire szüksége van. A diétát alatt így végig rendszeresen fogsz étkezni, kialakul egy ritmus, amihez a szervezeted nagyon könnyen alkalmazkodik majd. Az anyagcseréd is optimálisabban tud működni, és a felesleges kalóriák nem fogják terhelni az emésztőrendszered. Meg fogsz lepődni, mennyire dinamikus és felszabadult leszel tőle. 
Emellett az IdealBody® Antioxidáns kapszulát speciálisan az IdealBody® turmixokkal történő koplalás nélküli fogyókúrához fejlesztettük ki, hogy segítségével még könnyebben és lendületesebben bírd a diétát. Az E-vitamin, a C-vitamin, a szelén és a cink hozzájárulnak a sejtek oxidatív stresszel szembeni védelméhez. Az oxidatív stresszt előidéző szabadgyökök kedvezőtlen változások okozói lehetnek a szervezetben, így semlegesítésük fontos a hosszútávú egészségmegőrzés érdekében. A benne lévő C-vitamin pedig hozzájárul a fáradtság és a kifáradás csökkentéséhez.
Az éhezésmentes fogyókúrád mellé a Sav-bázis tablettát is ajánljuk, abban az esetben, ha nincs időd zöldséglevest főzni. Ezzel ugyanis ahhoz hasonló hatást tudsz elérni.


Még több hasznos tippért és személyes tanácsért iratkozz fel hírlevelünkre. Amennyiben támogatásra van szükséged, csatlakozz zárt Facebook csoportunkba, ahol nagyon sok segítséget kaphatsz a többi diétázótól, és exkluzív ajánlatokban lehet részed. Ha szívesen olvasnál még a témában, akkor pedig KATTINTS IDE.  
 

BLOG Miért nem működnek a divatdiéták? Miért nem működnek a divatdiéták? Miért nem működnek a divatdiéták?

Mik azok a divatdiéták, és hogyan befolyásolják táplálkozási szokásainkat? Miért nem érdemes bedőlni nekik, és milyen élelmiszereket válasszunk egészségünk érdekében?

#táplálkozás #életmód
Receptek Zabos-túrós amerikai palacsinta kollagénnel Zabos-túrós amerikai palacsinta kollagénnel Zabos-túrós amerikai palacsinta kollagénnel

Fogyj eredményesen akár sport nélkül is, szupergyors receptünkkel! Reggelire vagy uzsonnára is fogyaszthatod ezeket a kollagénnel dúsított palacsintákat. Tálald joghurttal és egy kevés bogyós gyümölccsel! 

#diétás reggeli #diétás édesség