BLOG

Fogyókúra tippek: mit csináljak, hogy lefogyjak?

IdealBody®

A cikk szerzõje:

IdealBody®

 

Hogyan veszíthetünk súlyt? Íme a legjobb fogyókúrás tippek, amelyek hozzásegíthetnek álmaink alakjához és egy egészségesebb élethez!

Fogyókúra tippek: mit csináljak, hogy lefogyjak?

A sikeres fogyás rendkívül fontos cél a teljesebb élet eléréséhez. Nem pusztán egy külső vonzerőről van szó, hanem a különböző krónikus betegségek kockázatának minimalizálásáról, a szív- és érrendszeri egészség javításáról, és az általános jólét fokozásáról is.

Csak egy testünk van, ami megérdemli, hogy ápoljuk, erősítsük és tisztelettel bánjunk vele. Emellett az is rendkívül fontos, hogy a bőrünkben jól érezzük magunkat, növeljük az általános energiaszintünket és nem utolsó sorban élénkítsük az elménket.

A fogyókúra tehát bár nehéz, de mégis nemes küldetés: miközben arra törekszünk, hogy leadjuk a felesleges kilókat, nem csak a testünket formáljuk, hanem egy szebb, egészségesebb jövőt is teremtünk saját magunk és családunk számára.

De vajon miben rejlik a sikeres fogyás receptje?

A sikeres fogyás receptje

A fogyás három elem harmonikus végeredménye:

  • tudatos táplálkozás,
  • rendszeres mozgás,
  • megfelelő mennyiségű pihenés.

Minden azzal kezdődik, hogy kalóriadeficitet hozunk létre, azaz kevesebb kalóriát fogyasztunk, mint amennyit elégetünk. Ez arra készteti a szervezetet, hogy a raktározott zsírt használja fel energiaként.

A tápanyagokban gazdag étkezés táplálja a szervezetünket, míg a fizikai aktivitás fokozza az anyagcserét és az erőt. Ezek minőségi pihenéssel való kiegészítése támogatja a regenerálódást, a toxikus melléktermékek kiürítését és a mentális jólétet, ami végső soron fenntartható és egészséges fogyáshoz vezet.

Már csak néhány fogyókúra tippre van szükség!

Fogyókúra tippek

A legjobb fogyókúrás tippek egyszerűek, könnyen megjegyezhetőek és kevés energiába kerülnek. Minél többet alkalmazunk, annál nagyobb lesz a fogyás mértéke. Íme tehát, a legjobb fogyás tippek gyűjteménye!

  1. Hidratáció: A rendszeres folyadékfogyasztás nemcsak jóllakottá tesz, de az emésztést is segíti és felgyorsítja az anyagcserét.
  2. Tudatos étkezés: Lassíts le evés közben, ízlelj meg minden falatot, és figyelj az éhség- és teltségérzetre. Amint ez bekövetkezik, ne egyél többet, tereld el a figyelmed!
  3. Teljes értékű élelmiszerek: Koncentrálj a teljes értékű, feldolgozatlan, tápanyagokban gazdag és természetesen alacsony kalóriatartalmú élelmiszerek fogyasztására.
  4. Porciózás: Használj kisebb tányérokat és tálakat, hogy mérni és csökkenteni tudd az adagok méretét, valamint megnehezítsd a túlevést.
  5. Edzés: A legjobb, ha a kardio- és az erőnléti gyakorlatok sem maradnak el. Ezzel a kalóriaégetés és az izomépítés is meg fog történni.
  6. Pihenés: Törekedj arra, hogy éjszakánként 7-9 órát aludj! Ez nem csak a fogyás elősegítése érdekében fontos, de az általános egészség miatt is.
  7. Hozzáadott cukrok elhagyása: Vágd vissza a magas hozzáadott cukortartalmú ételeket és italokat, amelyek felesleges kalóriákat tartalmaznak (pl.: cukros üdítők, péksütik)!
  8. A fejlődés nyomonkövetése: Vezess étkezési naplót, hogy nyomon követhesd a kalóriabeviteled, a teljesítményed és az általános fejlődésed!
  9. Következetesség: A fogyás nem egy sprint, hanem egy maraton. A következetes erőfeszítések idővel szembetűnő, lényeges és fenntartható eredményeket hoznak.
  10. Fehérje: Az elegendő mennyiségű fehérje fogyasztása segíthet az éhségérzet csökkentésében és a teltségérzet fokozásában, valamint abban is, hogy a szervezet a zsírtartalékokat égesse el, és ne az izomzatot.
  11. +1: Fehérje turmix: Sajnos nagyon nehéz akkora mennyiségű fehérjét bevinni a szervezetünkbe, amennyire annak szüksége van a fogyáshoz. Érdemes lehet ezért táplálékkiegészítőket használni, például az Idealbody diétás fehérjeturmixait, amelyek rengetegféle ízben érhetőek el.

Mit tanultunk ebből?

Ha valóban le szeretnél fogyni, és hosszú távon is megőrizni az ideális alakodat, akkor (ahogy a fogyókúra tippek között is írtuk) a diéta mellett életmódváltásban is gondolkodj.

A súlyvesztéskor a legfontosabb a kalóriadeficit, amit a táplálkozásod egészségesebbé tételével, a szénhidrát- és zsírbeviteled csökkentésével és a fehérjebeviteled növelésével érhetsz el.

Ehhez jó megoldást nyújt például a fehérje diéta, hiszen ezzel éhezés nélkül, az izmaid védelme mellett fogyhatsz. Emellett érdemes diétás fehérjeturmixokat is fogyasztanod!

Ajánlatunk
-10%

BANÁN ízű IdealBody® diétás fehérje turmixpor

GLUTÉNMENTES, 15 adag

Fogyj eredményesen, akár sport és életmódváltás nélkül is az egzotikusan lágy BANÁN ízű IdealBody® turmixszal, ami valódi különlegesség, egyedi ízvilágot képvisel. Az étkezéshelyettesítő turmix fogyókúránkkal éhezés nélkül is leadhatod a plusz kilókat. Ez a több mint 19 éve működő diétás módszer több százezer embernek segített már lefogyni, és egyedi összetételének hála, a jojó effektustól sem kell tartanod. Gluténmentes, így az erre érzékenyek is bátran fogyaszthatják.

9 190 Ft helyett8 271 Ft 16 Ft/g

Törlés

A hatásos diéta (a közhiedelemmel ellentétben) nem a mozgás mennyiségétől függ, de a hozzád illő sport megtalálása segíthet a hatékony diéta megvalósításában.

BLOG Miért nem működnek a divatdiéták? Miért nem működnek a divatdiéták? Miért nem működnek a divatdiéták?

Mik azok a divatdiéták, és hogyan befolyásolják táplálkozási szokásainkat? Miért nem érdemes bedőlni nekik, és milyen élelmiszereket válasszunk egészségünk érdekében?

#táplálkozás #életmód
Receptek Zabos-túrós amerikai palacsinta kollagénnel Zabos-túrós amerikai palacsinta kollagénnel Zabos-túrós amerikai palacsinta kollagénnel

Fogyj eredményesen akár sport nélkül is, szupergyors receptünkkel! Reggelire vagy uzsonnára is fogyaszthatod ezeket a kollagénnel dúsított palacsintákat. Tálald joghurttal és egy kevés bogyós gyümölccsel! 

#diétás reggeli #diétás édesség