BLOG

Kalóriaszámlálás: Így számolj, hogy lefogyj!

IdealBody®

A cikk szerzõje:

IdealBody®

 

A kalóriaszámlálás a diéta egyik legfontosabb része, hiszen ahhoz, hogy súlyt vesszünk, kalóriadeficitbe kell kerülnünk. De hogyan?

Kalóriaszámlálás: így számolj, hogy lefogyj!

A kalóriaszámlálás egy olyan módszer, amelynek a segítségével ellenőrzés alatt tarthatod az elfogyasztott kalóriák mennyiségét, és biztos lehetsz benne, hogy nem eszel többet, mint amennyire szükséged van. A sikeres fogyás egyik legfontosabb eleme a kalóriaszámlálás, hiszen ahhoz, hogy lefogyj, kalóriadeficitbe kell kerülnöd. A kalóriaszámlálás azonban nem csak a fogyás szempontjából fontos, hanem az egészségmegőrzés szempontjából is, hiszen segítségével ellenőrzés alatt tarthatod az elfogyasztott tápanyagokat és biztos lehetsz benne, hogy a tested számára szükséges mennyiségben fogyasztasz vitaminokat, ásványi anyagokat és rostokat.

Kalóriaszámlálás kezdőknek

Ha még sosem foglalkoztál kalóriaszámlálással, akkor először is fontos, hogy tisztában legyél a kalória fogalmával. A kalória az energia mértékegysége, amelyet az élelmiszerekben található tápanyagok (szénhidrátok, fehérjék és zsírok) szolgáltatnak. Ahhoz, hogy a tested működni tudjon, szüksége van az elfogyasztott élelmiszerek által szolgáltatott energiára. A kalóriaszámlálás lényege az, hogy kiszámoljuk, mennyi kalóriát viszünk be a szervezetünkbe, és hogy ez mennyire van egyensúlyban azzal, amennyi kalóriát a testünk felhasznál. Ha több kalóriát viszünk be, mint amennyit felhasználunk, akkor kalóriatöbblet alakul ki, amely a testsúlyunk növekedéséhez vezet. Ha kevesebb kalóriát viszünk be, mint amennyit felhasználunk, akkor kalóriadeficit alakul ki, és fogyni kezdünk. 
A fogyás egyik legfontosabb kulcsa a kalóriaszámlálás. Azonban sokan még mindig nem tudják, hogyan kell helyesen kiszámolni a saját szükséges kalória bevitelüket, illetve mit kellene enniük ahhoz, hogy a diéta hatékony legyen. Ennek a cikknek a célja, hogy segítséget nyújtson azoknak, akik szeretnének fogyni, de még nem tudják, hogyan kezdjenek neki.

Kalóriaszámlálás fogyáshoz

Az első és legfontosabb lépés a saját kalóriaigényünk meghatározása. Ehhez számos online kalkulátor található az interneten – például az IdealBody diétás terv- amelyek segítenek meghatározni, hogy mennyi kalóriára van szüksége a testünknek a napi életvitelünk fenntartásához. Ez a szám változó lehet attól függően, hogy mennyi a testsúlyunk, az életkorunk, az aktivitási szintünk és más személyes adatok. Fontos megjegyezni, hogy a fogyáshoz nem csak a kalóriabevitel csökkentése, hanem az étkezés összetételének változtatása is fontos. Az egészséges táplálkozásban a teljes kiőrlésű gabonafélék, a fehérjék, az egészséges zsírok, a vitaminok és ásványi anyagok, valamint a rost fontos szerepet játszanak.

IdealBody®

Fogyás kalóriaszámlálás nélkül

A kalóriaszámlálás nélküli fogyás lehetséges, de rendkívül nehéz. Ahhoz, hogy a diéta eredményes legyen, először mindent össze kell írni, hogy miből mennyit lehet enni. Sokat segíthetnek a tiszta élelmiszerek, mint például a zöldségek, a teljes kiőrlésű gabonafélék és a húsok. Azonban érdemes figyelni az ételek kalóriatartalmát. 

Kalóriaszámlálós diéta

Az előzőekben már láttuk, hogy a kalóriaszámlálás segíthet abban, hogy megfelelően étkezzünk és elérjük a kívánt testsúlyt. Azonban nem mindenki tudja, hogy mennyi kalóriára van szüksége és milyen ételeket kellene fogyasztania. Ezért most bemutatunk egy módszert, amivel szuperkönnyen ledobhatod a súlyfelesleged, akár sport nélkül is!


Az Idealbody egy olyan táplálkozási program, ami segít az embereknek elérni az általuk kívánt testsúlyt és formát még úgy is, hogy nincs idejük vagy energiájuk a rendszeres testmozgásra. Az Idealbody programban fontos szerepet kap a kalóriaszámlálás és az egészséges táplálkozás. 
Az IdealBody turmixdiéta egy olyan módszer, amely lehetővé teszi a fogyást és az egészséges étrend betartását, és amivel akár sport nélkül is lefogyhatsz. A diéta lényege az, hogy a napi étkezéseket helyettesítjük egy vagy több turmixszal, amelyekben minden fontos tápanyag megtalálható, amire a szervezetnek szüksége van. A kezdésnél először ki kell választanunk a megfelelő IdealBody turmixcsomagot a fogyás céljából, ebben a diétatervezőnk segít. Az IdealBody többféle turmixot kínál. A termékek 9 féle alapízben és évente megújuló limitált ízekben kaphatóak, hogy mindenki megtalálhassa a saját ízlésének megfelelőt. A turmixok elkészítése rendkívül egyszerű. A turmixporokat vízzel, tejjel vagy növényi tejekkel lehet elkészíteni. A turmixokat az étkezések helyett kell fogyasztani, hogy segítsék a telítettség érzését és csökkentsék az étvágyat. Az IdealBody turmixdiéta során továbbá fontos, hogy a nap folyamán sok folyadékot fogyasszunk. Készen állsz arra, hogy végre úgy diétázz, hogy közben végig kiegyensúlyozottnak és boldognak érzed magad? 

Akkor hajrá, vágj bele a legideálisabb fogyókúrába, az IdealBody legkisebb kezdőcsomagjával!

Ajánlatunk

KOMPLEX S - 14 napos fogyókúrás prémium csomag

3 turmix, Antioxidáns+kollagén kapszula

Fogyj eredményesen, akár sport és életmódváltás nélkül is, az IdealBody 14 napos turmix diétával! Étkezéshelyettesítő turmix fogyókúránkkal végre éhezés nélkül is leadhatod a plusz kilókat. Ez a több mint 19 éve működő diétás módszer több százezer embernek segített már lefogyni, egyedi összetételének hála a jojó effektustól sem kell tartanod. Bízd magad a korábbi Turbó Diétára, melynek új neve IdealBody. Ne feledd, a minőség a régi, csak a neve változott!

Azért, hogy a fogyás folyamata alatt is megőrizd bőröd rugalmasságát, a csomagot egy doboz Antioxidáns+kollagén kapszulával egészítettük ki. A kapszula segíti szervezetedet a sejtek oxidatív stresszel szembeni védelmében is. 

30 960 Ft

Törlés

BLOG Miért nem működnek a divatdiéták? Miért nem működnek a divatdiéták? Miért nem működnek a divatdiéták?

Mik azok a divatdiéták, és hogyan befolyásolják táplálkozási szokásainkat? Miért nem érdemes bedőlni nekik, és milyen élelmiszereket válasszunk egészségünk érdekében?

#táplálkozás #életmód
Receptek Zabos-túrós amerikai palacsinta kollagénnel Zabos-túrós amerikai palacsinta kollagénnel Zabos-túrós amerikai palacsinta kollagénnel

Fogyj eredményesen akár sport nélkül is, szupergyors receptünkkel! Reggelire vagy uzsonnára is fogyaszthatod ezeket a kollagénnel dúsított palacsintákat. Tálald joghurttal és egy kevés bogyós gyümölccsel! 

#diétás reggeli #diétás édesség