BLOG

Kollagén ital: finom megoldás a ráncok ellen

IdealBody®

A cikk szerzõje:

IdealBody®

 

Mitől más a kollagén ital? Miért jó, ha folyékony formában is bevisszük a kollagént a szervezetünkbe?

Napjainkban a kollagén italok iránti érdeklődés egyre nő a különféle por és kapszula formájú kollagén készítmények mellet. Sokan már-már varázslatos eredménnyel kecsegtető megoldásként tekintenek rájuk. Azonban sokak számára még mindig rejtély, hogy pontosan mi a kollagén, és hogyan képes lassítani vagy visszafordítani az idő kerekét.

Mi a kollagén és hol látható először a hiánya?

A collagen testünk fehérjéinek 30%-át teszi ki, és fontos szerepet tölt be szinte minden szervünk megfelelő működésében. Gondoltad volna, hogy a bőrünk 75%-a is kollagénből épül fel? Nos igen! Ez a fantasztikus fehérje biztosítja a szöveteink, így a bőrünk, a hajunk és a körmeink ragyogását és rugalmasságát. Nem csoda tehát, hogy a szépségipar körében ilyen előkelő helyet foglal el!

De hiba lenne megfeledkezni a többi pozitív hatásáról! A kollagén felelős a porcok, az inak, az ízületek és az izmok feszességéért. Emellett pedig támogatja a bélflóra, a szív- és érrendszer, valamint az idegrendszer egészségét is.

A legtöbben a 20-as évek közepéig nem is nagyon tudunk a kollagén létezéséről. Ám ebben az életszakaszban csökkenni kezd a testünk kollagén termelődése, a kollagént bontó enzimeké pedig nő. Sajnos bizonyos környezeti hatások (szmog, UV sugárzás), a mozgásszegény életmód és a tápanyaghiányos étkezés csak ront a helyzeten.

A kollagénhiány első szembetűnő jeleihez nem kell messzire menni! Elég belenézni a tükörbe, ahol a szemünk alatti apró szarkalábak formájában próbál először üzenni.

„Hahó, jó jönne egy kis kollagénkoktél, hogy kisimuljak!”

Ha ekkor nem cselekszel, a ráncok idővel elmélyülhetnek, amikkel aztán már nehezebben lehet felvenni a kesztyűt. Hiányában a hajszálaid megfakulnak, végeik töredezetté válnak. A körmeid is kiszáradhatnak, repedhetnek.

Mire jó a kollagén ital?

Talán nem is sejted, de a folyékony kollagén már minden bizonnyal szerepelt korábban a menüdön. A vasárnapi húsleves, a téli kocsonya vagy a pacal így vagy úgy, de ismerősek lehetnek a számodra. Még az is lehet, hogy a terápiás kollagén levesről is hallottál, ami egy hosszan (24-48 órán át) főzött folyékony kollagén.

Bár ezek mindegyike remek forrása a természetes kollagénnek, elég elképzelhetetlen, hogy ezeket napi szinten fogyassza valaki. Ilyenkor segíthet a kollagén ital, ami további hatóanyagokkal kiegészítve bámulatosan széppé teheti a bőrt. A kérdésre tehát, hogy a kollagén ital mire jó, egyszerű a válasz. Többek között képes lehet visszafordítani (de legalábbis lassítani) az öregedés látható jeleit, olajozottabbá teszi az izületeket, segíti az izomépítést.

A Collagen Coctail kollagén italok különféle ízekben, sőt finom kávé formájábanis könnyen beilleszthetők a mindennapi rutinodba!

A folyékony kollagén kávé formájában is beilleszthető a napi rutinba.​​​​​​

Mi legyen a folyékony kollagén italban, hogy valóban hasson?

A trendi kollagén shot-ok, az étrend-kiegészítők egy rendkívül kedvelt változatai. Ezek az italok már oldott kollagént tartalmaznak, így külön előkészítés nélkül, azonnal fogyaszthatók. De ez önmagában még nem lenne elég.

Egy kollagén ital hatása számos tényezőtől függ, többek között a benne található kollagén típusától. Az öt legfontosabb kollagén típus közül az 1-es kollagén felelős a bőr rugalmasságáért, de a 2-es típusú kollagén is hatással van a hámszövet állapotára.

De mégis mi tesz egy kollagén italt igazán hatékonnyá a kollagénon kívül? Különösen akkor, ha a bőrünk feszesítése a cél?

Egy valóban jó kollagén ital nem csak kollagén peptidek sűrítménye! A bőröd lehető legjobb ápolásáról más hidratáló és bőrápoló hatóanyagokat is tartalmaznia kell a wow hatáshoz.

Szeretnéd visszanyerni vagy megtartani arcod feszességét és ragyogását? A Collagen Coctail komplex folyékony kollagén 3-as triója, a kollagén, a hialuronsav és az elasztin segít fiatalosan tartani a megjelenésed.

Egy száraz bőr sohasem lesz friss és üde.

Ezért javasolják a szakemberek, hogy figyeljünk a megfelelő hidratáltságra! A vizet azonban a bőrünkben lévő hialuronsav tudja megkötni. Emellett az elasztin – az erek, ínszalagok és ízületek nélkülözhetetlen eleme – is elengedhetetlen a bőr számára. Sajnos a kollagénnel együtt ennek a két másik hatóanyagnak a mennyisége is csökken a szervezetünkben az idő múlásával. Pótlásuk elengedhetetlen, ha üde arcbőrre vágysz.

A folyékony kollagén szövetségesei a ragyogó bőrért

A kollagén ital választásával tehát a bőröd feszességéért és fiatalságáért teszel lépéseket. A kollagén, a hialuronsav és az elasztin az alapja egy ütős shotnak, de van pár összetevő, amelyek nélkül nem lehet kiaknázni a potenciáljukat.

Az A-vitamin segíti a bőrsejtek regenerálódását. Előkészíti a teret a kollagén számára, hogy mélyebben és hatékonyabban tudjon beépülni a bőrszövetbe. A C-vitamin nem csak támogatja a kollagén termelődését, hanem serkenti a bőr természetes regenerációs folyamatait. Fontos szerepe van a finom vonalak és ráncok eltüntetésében. C-vitamin nélkül egyszerűen nincs kollagén szintézis! A biotin (B7-vitamin) pedig az egyik legfontosabb szépségvitamin, így gyakorlatilag elengedhetetlen része egy kollagén italnak. Úgyszintén a cink sem hiányozhat egy szépség elixírből, mivel anitoxidánsai révén védi a bőrsejteket a káros környezeti hatásokkal szemben.

Ezek az összetevők a kollagénnel együtt dolgoznak azon, hogy a bőröd simább, feszesebb és ragyogóbb legyen. A Collagen Coctail Komplex folyékony kollagén italok mindegyikében megtalálhatók ezek a hatóanyagok. Bármelyik ízre is esik a választásod, biztos lehetsz abban, hogy a bőröd mindent megkap a tökéletes ragyogásért.

BLOG Miért nem működnek a divatdiéták? Miért nem működnek a divatdiéták? Miért nem működnek a divatdiéták?

Mik azok a divatdiéták, és hogyan befolyásolják táplálkozási szokásainkat? Miért nem érdemes bedőlni nekik, és milyen élelmiszereket válasszunk egészségünk érdekében?

#táplálkozás #életmód
Receptek Zabos-túrós amerikai palacsinta kollagénnel Zabos-túrós amerikai palacsinta kollagénnel Zabos-túrós amerikai palacsinta kollagénnel

Fogyj eredményesen akár sport nélkül is, szupergyors receptünkkel! Reggelire vagy uzsonnára is fogyaszthatod ezeket a kollagénnel dúsított palacsintákat. Tálald joghurttal és egy kevés bogyós gyümölccsel! 

#diétás reggeli #diétás édesség