BLOG

Kollagén: mennyi idő alatt hat a bőrre, ízületekre?

IdealBody®

A cikk szerzõje:

IdealBody®

 

Mennyi idő után hat a kollagén a bőrömre és ízületeimre? 

Kollagén: mennyi idő alatt hat a bőrre, ízületekre?

Először is tisztázzuk, hogy a kollagénnek nem minden fajtája hat egyformánt az ízületekre és a bőrre is. Létezik ún. bőrspecifikus kollagén, ez az I-es típusú kollagén, ezért ez a fajta kollagén került a Collagen Cocktail Komplex kollagén italba is. Másrészt nem mindegy az adagolása sem és persze az is számít, hogy egyéb módon is támogatod-e a testedet abban, hogy kollagént állítson elő.
 

A kollagén hatása a bőrre

Előre szólunk, hogy nem fogsz egyik napról a másikra megfiatalodni, de ha hagysz időt a testednek, akkor a változás látványos lesz. 

Mivel a bőr rugalmas rostjait főként kollagén alkotja (a bőr kb. 75%-a kollagénből épül fel), illetve kisebb részben elasztin (szintén tartalmazza a kollagén ital), ezért a kollagén, illetve az elasztin pótlásával a bőröd sokkal fiatalabbnak nézhet ki, mint amit a valós korod indokol.

  • Rugalmasabb lehet bőröd
  • A bőröd hidratáltsága is javulhat
  • A mélyebb ráncok elhalványodhatnak
  • A finom vonalak szinte eltűnhetnek
  • Később jelenhetnek meg a ráncok, szarkalábak
  • Az arcod puhább, selymesebb tapintású lehet

A kollagén hatását kutatásokkal is alátámasztották, melyben placebo csoporttal ellenőrizték az eredményeket és az eredmény több, mint kecsegtető. Arra jutottak, hogy a kollagént fogyasztó résztvevők bőre szebb, rugalmasabb, fiatalosabb lett, összességében javult a bőrképük.
 

Mennyi kollagén kell naponta?

Kutatások alapján az ajánlott napi kollagén mennyisége, ha a bőrfiatalítás a célod, 5.000 és 10.000 mg között változik. Az izmok, csontozat erősítésére, sportolók erősítése és sérülések gyógyulásának elősegítésére akár 15.000 mg kollagén is biztonsággal szedhető.

A kollagén hatása fokozható, ha többet szedek?

A kollagén hatása nem feltétlenül a dózis végtelen növelésével fokozható. Napi 10.000 mg kollagén bőségesen elég, ezért is tettünk 9.600 mg kollagént a Collagen Cocktail folyékony kollagénbe és 9000 mg kollagént a málnás Kollagén Komplex italporba.

Inkább érdemes olyan kiegészítő vitaminokat és ásványi anyagokat fogyasztanod, amik a bőr egészségének fenntartásában játszanak szerepet, például C- és A-vitamin, cink, biotin.

A bőr feszességéért pedig az elasztin nevű fehérje felelős. Ha kevés az elasztinod, akkor a bőrt össecsippentve az nem ugrik vissza a helyére.

A bőr hidratáltságát a hialuronsav nevű szénhidrát tartja fenn, saját súlyánál 1000-szer több nedvességet képes megkötni.
 

IdealBody®

Mennyi idő alatt hat a kollagén a bőrömre?

Először kb. 2 hét után fogod észrevenni a változást magadon (ennyi időre elegendő 1 üveg Collagen Cocktail, vagy fél doboz málnás Kollagén Komplex). További 2 hét után, tehát nagyjából a kúra első hónapjának végén már látványosabb változást tapasztalhatsz majd. A bőröd feszesebb, hidratáltabb lesz, sőt simább is, vagyis kevésbé lesz érdes. 2 hónap után a ráncok is elhalványodhatnak, a finomvonalak kezdhetnek kisimulni. Fontos viszont, hogy a kollagén ott hasznosul elsőként, ahol a szervezetednek a legnagyobb szüksége van rá. Lehet, hogy te az első hetekben az ízületeidben fogsz javulást érezni, ha ott volt nagyobb a hiány, a bőröd állapotán pedig később kezded el látni a változást.

A kollagén kúra javasolt ideje 3 hónap, ha szeretnéd kihozni a maximumot magadból, de folyamatosan, szünet nélkül is fogyasztható

Mivel a Collagen Cocktail Komplex folyékony kollagén ital tartalmaz még elasztint, hialuronsavat, A- és C-vitamint, cinket és biotint is, sokkal jobb eredményre számíthatsz, mintha “csak” kollagént szednél. Az A-vitamin csökkeni a kollagén lebomlását és akár megduplázhatja a test kollagén termelését. A C-vitamin szintén fokozza a kollagén szintézist úgy, hogy egy bizonyos enzim működését segíti és a bőröd általános szépségét és egészségét fenntartja. A cink a bőr hámsejtjeinek megújulásáért felel, ezért a bőrképet fiatalabbá teszi. A biotin pedig erősítheti a körmöket, dúsíthatja a hajat és akár az őszülést is késleltetheti.
 

Mennyi idő alatt hat a kollagén az izületekre?

A kollagén hatása az ízületekre egy picit tovább tart, legalább 2 hónapra van szükség, hogy enyhüljenek az ízületei fájdalmak. Gyakorlati tapasztalatok alapján egyéntől, életmódtól, fizikai aktivitástól függően 3-6 hónap között lehet érezhető hatása a kollagénnek az ízületekre.

Ez a kutatás például 24 héten át vizsgálta atléták fizikai állapotának változását kollagén pótlás mellett. A sportolók 24 hét után jóval kevesebb ízületi fájdalomról számoltak be, ezért bátran kijelenthetjük, hogy ennyi idő alatt jó eséllyel nálad is eredményes lesz, sőt, minden bizonnyal hamarabb, ha nem sportolsz versenyszerűen.

Azt azonban vedd figyelembe, hogy a Collagen Cocktail Komplex bőrspecifikus kollagént tartalmaz, az ízületekre gyakorolt hatása inkább “mellékhatás”. Ha utóbbi a fő problémád, érdemes keresned olyan kollagén, ami ízületi fájdalmakra is készült. Ebben az esetben próbáld ki a málnás Kollagén Komplex italport, ami az I-es típusú kollagén mellett II-es típusú kollagént is tartalmaz.

Próbáld ki kollagénjeinket!

BARACK ízű COLLAGEN COCKTAIL komplex folyékony kollagén

500 ml, 9.600 mg kollagén/adag

Feszes bőr, fiatalos kinézet bármilyen életkorban? Próbáld ki a barack ízű kollagén-hialuronsav-elasztin komplexet, és élvezd a mesterhármas hatást. DÍJNYERTES FORMULA!

8 490 Ft 17 Ft/ml

Törlés
Készlethiány

MÁLNÁS Kollagén Komplex italpor

300 g, 30 napra

Üdítően zamatos málna ízű kollagén italpor, több mint 9000 mg hidrolizált kollagénnel, hialuronsavval, acai bogyó és csipkebogyó kivonattal, hozzáadott vitaminokkal. Két különböző típusú kollagént tartalmaz a bőr szépségéért és az ízületek egészségéért.

8 499 Ft 24 Ft/g

Kedvenc Kedvenc
Törlés

LIME ízű COLLAGEN COCKTAIL komplex folyékony kollagén

500 ml, 9.600 mg kollagén/adag

Kollagén-hialuronsav-elasztin mesterhármas a feszes, fiatalos bőrért. Lime ízű folyékony kollagén 9600 mg kollagénnel. DÍJNYERTES FORMULA!

8 490 Ft 17 Ft/ml

Törlés
-15%

Collagen Cocktail Coffee arabica instant kávé kollagénnel

100 g / 30 adag (233 Ft / adag)

Magával ragadó ízvilág, kivételes kollagénes összetétel a kávé szerelmeseinek! 1500 mg kollagénnel, hialuronsavval és zöldkávé kivonattal. Megadja a reggeli lendületet és még a bőröd feszességéről is gondoskodik.

6 990 Ft helyett5 942 Ft 59 Ft/g

Törlés

GYÜMÖLCS ízű COLLAGEN COCKTAIL komplex folyékony kollagén

500 ml, 9.600 mg kollagén/adag

Tegyél a feszes, fiatalos bőrért minden életkorban! Támogasd kollagén-hialuronsav-elasztin komplexszel bőrödet, és élvezd a mesterhármas hatást. DÍJNYERTES FORMULA!

8 490 Ft 17 Ft/ml

Törlés
BLOG Miért nem működnek a divatdiéták? Miért nem működnek a divatdiéták? Miért nem működnek a divatdiéták?

Mik azok a divatdiéták, és hogyan befolyásolják táplálkozási szokásainkat? Miért nem érdemes bedőlni nekik, és milyen élelmiszereket válasszunk egészségünk érdekében?

#táplálkozás #életmód
Receptek Zabos-túrós amerikai palacsinta kollagénnel Zabos-túrós amerikai palacsinta kollagénnel Zabos-túrós amerikai palacsinta kollagénnel

Fogyj eredményesen akár sport nélkül is, szupergyors receptünkkel! Reggelire vagy uzsonnára is fogyaszthatod ezeket a kollagénnel dúsított palacsintákat. Tálald joghurttal és egy kevés bogyós gyümölccsel! 

#diétás reggeli #diétás édesség